Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladici

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 05. 07. 2023 / 07:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2023 / 07:58
Sladici
Mandljeva rezina, Marko Čižman kuha. FOTO: Tatjana Splichal

Sladici

Mandljeva rezina

Sestavine za 10 oseb

375 g čokolade Milka s karamelo (brez lešnikov ali arašidov) Namesto tega lahko uporabimo tudi navadno mlečno čokolado.

1/2 kozarca (250 ml bio kokosove masti)

350 g piškotov Gran cereale (z rižem)

Namesto tega lahko uporabimo piškote Petit beure.

400 g mandljevih jedrc

2 pomaranči

2 žlici olja za vodno kopel

V vodni kopeli stopimo čokolado skupaj z 2 žlicama olja.

Piškote zavijemo v večjo krpo in zdrobimo z valjarjem. V skledi jih pomešamo s stopljeno kokosovo mastjo in dobro premešamo, da se sestavini povežeta. Maso nadevamo v okrogel pekač za torto, na dno katerega smo dali papir za peko. Maso dobro potlačimo, da se sprime med seboj.

Mandljeva jedrca z nožem grobo nasekljamo in popražimo na suhi ponvi. Potresemo jih na piškotno maso in prelijemo s stopljeno čokolado. Počakamo, da se strdi. Narežemo na rezi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh