Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Sladka skušnjava’ za papeža v postnem času

Objava: 26. 02. 2012 / 20:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Sladka skušnjava’ za papeža v postnem času

Predsednik Sveta evropskih škofovskih konferenc je ob zaključku simpozija evropskih in afriških škofov svetemu očetu izročil ‘sladki pozdrav’ iz St. Gallna.

Prav pred začetkom postnega časa je bil papež Benedikt XVI. ‘vpeljan v sladko skušnjavo’: kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, so svetemu očetu ob zaključku simpozija evropskih in afriških škofov sredi februarja v Rimu poklonili masleno pecivo iz tradicionalne pekarije Schwyter v St. Gallnu. ‘Sladki pozdrav’ je papežu prinesel kardinal Peter Erdö, predsednik Sveta evropskih škofovskih konferenc s sedežem v St. Gallnu, ki je bil obenem tudi prireditelj omenjenega simpozija.

Papež Benedikt XVI. se je izvirnega ‘darila gostitelju’ izjemno razveselil in je obljubil, da ga bo zagotovo pokusil tudi sam. Masleno pecivo izdelujejo po tradicionalnem receptu z 16. stoletja. Iz Vatikana pa niso sporočili, ali je sveti oče dobroto pokusil še pred pepelnično sredo, torej pred začetkom postnega časa.

Osrednja tema rimskega simpozija, ki se je zaključil 17. februarja, je bil odnos med evropsko in afriško Cerkvijo in izboljšanje pastoralnega sodelovanja. Simpozija se je skupno udeležilo sedemdeset škofov katoliških škofovskih konferenc ter predstavnikov vatikanske kurije ter človekoljubnih organizacij, kot sta denimo ‘Cerkev v stiski’ in ‘Missio’.

Fotografija: www.rheintaler.ch

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh