Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sladko spi, najin čudoviti deček«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 07. 2017 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Sladko spi, najin čudoviti deček«

»Sladko spi, najin čudoviti deček«

Starša Charlieja Garda sta končala boj za poskusno zdravljenje, saj po mnenju zdravnikov »ni več možnosti za izboljšanje stanja«.

Odvetnik, ki zastopa starša neozdravljivo bolnega dečka Charlieja Garda, je včeraj na sodišču izjavil, da Charliejeva družina zaključuje sodni boj za poskusno zdravljenje malega bolnika v Združenih državah Amerike.



Grant Armstrong je na britanskem vrhovnem sodišču pojasnil, da se je »čas za dečka iztekel«, potem ko je ameriški nevrolog dr. Michio Hirano po navedbah medijske hiše BBC staršema sporočil izide raziskav, ki so pokazale, da bi bilo za poskusno zdravljenje že prepozno. Po besedah odvetnika Armstronga »se je izpolnila najhujša nočna mora Charliejevih staršev«.

Pri Charlieju Gardu se je kmalu po rojstvu pojavila redka oblika genetskih sprememb, ki vodijo v odmiranje mišic in odpoved delovanja organov. Tik pred prvim rojstnim dnem, ki naj bi ga deček obhajal 4. avgusta, sta se njegova starša odločila, da sinka prepustita v paliativno oskrbo.



Chris Gard in Connie Yates sta zbrala skoraj poldrugi milijon evrov, da bi Charlieja odpeljala na poskusno zdravljenje v ZDA, zdravniki otroške bolnišnice The Great Ormond Street Hospital, ki so za Charlieja skrbeli od lanskega oktobra, pa so od evropskega sodišča za človekove pravice junija letos dobili dovoljenje, da dečka odklopijo z naprav za umetno ohranjanje življenja. Charliejev primer je po vsem svetu zbudil precejšnjo pozornost, prizadevanja dečkovih staršev sta med drugim odločno podprla tudi ameriški predsednik Trump in papež Frančišek. Tiskovni urad Svetega sedeža je včeraj objavil izjavo, da »papež Frančišek moli za Charlieja ter njegova starša in se jim čuti v tem trenutku njihovega neizmernega trpljenja še posebej blizu«, izjavo pa zaključil s prošnjo svetega očeta, naj se mu vsi verniki »pridružijo v molitvi, da bi Charliejeva družina lahko našla Božjo tolažbo in ljubezen«.



Po včerajšnji odločitvi Charliejevih staršev so k molitvi za dečka in njegovo družino pozvali tudi britanski škofje, staršema pa izrekli svojo podporo v najtežjih trenutkih njunega življenja: »Njuno slovo od malega ljubljenega sinka se je dotaknilo vseh človeških src, ki so, tako kot papež Frančišek, spremljali to žalostno in zapleteno zgodbo. Charliejevo življenje bo ljubeče cenjeno vse do njegovega naravnega slovesa.« Škofje so dodali, da gre ob tem priznati in pohvaliti tudi »profesionalnost, ljubezen in skrb za težko bolne otroke, ki jih nenehno izkazujejo v otroški bolnišnici The Great Ormond Street Hospital«.

Vir: Aleteia / Vatican Radio / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh