Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slavimo Gospoda z afro-gospelom!

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 03. 2016 / 13:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slavimo Gospoda z afro-gospelom!

Londonski duhovnik želi s svojo glasbo čim več ljudi navdušiti za Jezusa.

Spletni portal Aleteia znova predstavlja zanimiv način, kako katoliški verniki po svetu slavijo Gospoda. O svoji izkušnji z duhovniki afriškega porekla v Veliki Britaniji piše redna sodelavka portala, Zoe Romanowsky.



Američanka Romanowskyjeva je nekaj let preživela v Veliki Britaniji, v občestvu nigerijskih katoličanov, kjer je spoznala duhovnika Alberta Owieja Ofereja. Kot se spominja, je njegova ljubezen do glasbe že takrat vidno rasla, v teh dneh pa je oče Ofere izdal svoj prvi album z naslovom Vsak dan mojega življenja (Every Day of My Life), ki vsebuje šest pesmi, med katerimi je tudi God Dey My Side, ki jo lahko slišimo v video posnetku. Album očeta Ofereja je zlitje afro-popa in gospela.

Oče Ofere, posvečen leta 2001, se je odločil za afro-pop, »ker številni ljudje radi plešejo na afro-pop glasbo in če jo uporabimo za slavljenje Gospoda, bomo morda zanj pridobili še več duš«. Glasba je del njegovega življenja že od malih nog, s petjem je pričel že kot otrok.

»Moj oče je bil zborovodja na koru. Moj mlajši brat, oče Richard Ofere, ki kot katoliški duhovnik deluje v nadškofiji Benin, prav tako veliko prepeva. Pravzaprav je bil zborovodja v semenišču. Sam nikoli nisem pel v zboru, občasno pa so me povabili, da sem s semeniščnim zborom pel kot solist. Veliko sem prepeval tudi kot diakon.«

Oče Ofere je župnik v eni izmed londonskih župnij.

Vir: www.aleteia.org
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh