Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Slavne knjige – Zakladi Bavarske deželne knjižnice'

Objava: 12. 08. 2010 / 19:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Slavne knjige – Zakladi Bavarske deželne knjižnice'

Bavarska deželna knjižnica nudi Gutenbergovo Biblijo kot aplikacijo za iPad in iPhone

Kot prva na svetu nudi Bavarska deželna knjižnica digitalizirana vrhunska književna dela iz svoje zbirke kot aplikacijo za elektronske komunikacijske naprave iPad in iPhone. Podatke je moč brezplačno naložiti prek naslova 'Slavne knjige – Zakladi Bavarske deželne knjižnice' ('Famous Books - Treasures of the Bavarian State Library').

V zbirki je shranjenih dvainpetdeset rokopisov in dragocenih tiskov. Mednje med drugim sodijo Gutenbergova Biblija, 'Parzival' Wolframa von Eschenbacha, 'Pesem o Nibelungih', ter Bamberški evangeliarij. Vsa navedena dela lahko uporabniki na ekranu v celoti 'prelistajo'.

Poleg omenjene storitve pa so v deželni knjižnici ter v Bibliotekarskem združenju Bavarske v letošnji pomladi pričeli s pripravo informacijskih uslug kot mobilnih aplikacij. Za uporabnike so tako pripravili celoten knjižnični katalog 'OPACplus', ki vsebuje okoli deset milijonov knjižnih naslovov.

Junija mu je sledil celoten knjižni katalog Bibliotekarskega združenja Bavarske. V njem je zbranih preko osemnajst milijonov naslovov in enainštirideset milijonov povezav iz več kot stopetdesetih bavarskih knjižnic.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh