Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovaška: za udeležbo pri bogoslužju s papežem cepljenje ni pogoj

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 09. 2021 / 19:49
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2021 / 19:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovaška: za udeležbo pri bogoslužju s papežem cepljenje ni pogoj
Precepljenost na Slovaškem je trenutno nizka FOTO: Vatican Media

Slovaška: za udeležbo pri bogoslužju s papežem cepljenje ni pogoj

Slovaška škofovska konferenca je spremenila pogoje za javne prireditve s papežem Frančiškom, ki bo v začetku prihodnjega tedna obiskal nekatera pomembnejša središča v tej vzhodnoevropski državi.

Po novem se bodo smele bogoslužij in drugih srečanj s svetim očetom udeležiti tudi osebe, ki niso cepljene proti koronavirusni bolezni, temveč tudi vsi, ki so to bolezen že preboleli ali pa bodo pred vstopom na prireditveni prostor pokazali negativni rezultat sveže opravljenega testa na okužbo s koronavirusom, poroča spletni portal Vatican News. Škofje so svojo odločitev minuli konec tedna sporočili na uradni spletni strani Slovaške škofovske konference.

Prijava za necepljene, ki pa so koronavirusno bolezen preboleli ali imajo negativen rezultat na okužbo z novim virusom, je mogoča od danes naprej, na svoji spletni strani sporočajo škofje. Te osebe se morajo na dogodke s papežem prijaviti prek spleta, na prireditvenem prostoru pa bo zanje določen poseben prostor, ločen od tistega, ki je predviden za cepljene udeležence.

Prijava za necepljene, ki pa so koronavirusno bolezen preboleli ali imajo negativen rezultat na okužbo z novim virusom, je mogoča od danes naprej.

Precepljenost na Slovaškem je trenutno nizka. Do 30. avgusta se je na dogodke s papežem prijavilo 46.000 udeležencev (od tega okoli 30.000 za bogoslužje s svetim očetom v slovaškem narodnem svetišču v Šaštinu). Deželni škofje so katoličane tudi v pastirskem pismu pozvali k dejavni udeležbi pri papeževem obisku.

Papež Frančišek 12. septembra za nekaj ur najprej potuje v Budimpešto, od tam pa se bo odpravil na tridnevni obisk sosednje Slovaške.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh