Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenci v Italiji se predstavijo

Za vas piše:
K. C.
Objava: 10. 09. 2019 / 12:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2019 / 11:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenci v Italiji se predstavijo

V Trstu bo od 20. do 22. septembra festival Slofest, na katerem se povezujejo Slovenci v Italiji.
V Trstu bo od 20. do 22. septembra festival Slofest, na katerem se povezujejo Slovenci v Italiji. Festival organizira Zveza slovenskih kulturnih društev v sodelovanju z Občino Trst, Avtonomno Deželo Furlanijo-Julijsko krajino, s Slovensko kulturno-gospodarsko zvezo in Svetom slovenskih organizacij.

To bo že četrti festival Slofest, ki je organiziran vsako drugo leto od leta 2013. Vrsta raznolikih dogodkov bo na Borznem trgu v Trstu. Slovenci si bodo lahko udeležili ogledali gledališke predstave, spoznavali slovenske in italijanske literate, prisluhnili glasbenikom, si ogledali likovne in druge razstave, se udeležili raznih delavnic in športnih dejavnosti, se sprehodili po Trstu in okolici s tematskim vodstvom znamenitostih ter se udeležili okroglih miz in predavanj o gospodarstvu.

Posebni programi so namenjeni otrokom in mladostnikom, pri njih sodelujejo tudi šole s slovenskim učnim jezikom.

V nedeljo, 22. septembra bo v cerkvi Novega sv. Antona maša, pri kateri bo sodeloval Združeni zbor Zveze cerkvenih pevskih zborov iz Trsta.

Celoten program predfestivalskih in festivalskih dogodkov si lahko ogledate na spletni strani Zveza slovenskih kulturnih društev. Vsi dogodki bodo v slovenskem in italijanskem jeziku. Na njih bo sodelovalo kar 70 društev, organizacij in ustanov.

S festivalom Slofest se na različnih področjih predstavlja slovenska narodna skupnost v Italiji. kot so zapisali na spletni strani Zveze slovenskih kulturnih društev, je festival nastal, da bi se Slovenci v Italiji predstavili zunaj svojih običajnih okolij in se tako odprli celotnemu mestu. Pripravili so razvejan program za različne okuse, ki je namenjen različnim tržaškim skupnostim. Eden od ciljev organizatorjev je namreč tudi ta, da bi spodbudili zavest, da so naši obmejni kraji del večkulturnega in večnarodnega prostora.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh