Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas nakazala 10.000 evrov za pomoč po poplavah zaradi uničenja jezu Kahovka

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 06. 2023 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2023 / 08:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas nakazala 10.000 evrov za pomoč po poplavah zaradi uničenja jezu Kahovka
Hidroelektrarna Kahovka. FOTO: Wikipedia

Slovenska karitas nakazala 10.000 evrov za pomoč po poplavah zaradi uničenja jezu Kahovka

Po uničenje jezu hidroelektrarne Kahovka v regiji Herson v Ukrajini, ki je povzročilo poplave v spodnjem toku reke Dneper, je ogroženo življenje več tisoč ljudi, ki jih evakuirajo že od začetka torka. Slovenska karitas je v ta namen že nakazala 10.000 evrov za pomoč prizadetim v poplavah in vabi k solidarnosti.

Na omenjenem kritičnem območju živi približno 16 tisoč ljudi, glavna tranzitna točka za evakuacijo pa je postalo mesto Nikolajev. »Ker je mesto dnevno obstreljevano, se pričakuje, da bo glavni val s poplavami prizadetega prebivalstva odšlo v Odeso. Ekipa sodelavcev Karitas-Spes Odesa je na terenu od jutra 6. junija,« pravijo v Slovenski karitas.

Sodelavci Karitas-Spes Odesa v sodelovanju z lokalnimi oblastmi pomagajo prizadetim v poplavah in vzpostavljajo centre za pomoč v mestih Nikolajev in Odesa. »Razseljenim ljudem se trudi zagotoviti humanitarno pomoč z vodo, hrano, higienskimi pripomočki, psihosocialno pomočjo in zavetišči. Karitas-Spes Ukrajina nas je prosila za pomoč.« Slovenska karitas je zato takoj nakazala deset tisoč evrov Karitas v Ukrajini za pomoč prizadetim ljudem. 

Slovensko zunanje ministrstvo: "Gre za kršitev mednarodnega prava"

Obsodbe poškodbe jezu Kahovka prihajajo z vseh koncev sveta. S slovenskega zunanjega ministrstva (MZEZ) so sporočili, da gre za kršitev mednarodnega prava, ki ne sme ostati nekaznovana.

Poziv Slovenske karitas

Slovenska karitas zaradi omenjenega dogodka spet trka na srca Slovencev, da pomagajo ljudem v Ukrajini, ki so jih poleg vojne prizadele še poplave.

Dar je možno nakazati na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Namen: Pomoč Ukrajini

Sklic: SI00 870

BIC banke: LJBASI2X

Koda namena: CHAR

Prispevek v višini 5 EUR ali 10 EUR pa je mogoče posredovati tudi s SMS sporočilom UKRAJINA5 in UKRAJINA10 na 1919.Nalaganje
Nazaj na vrh