Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas pomaga migrantom v Bosni in Hercegovini

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 29. 01. 2021 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2021 / 13:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas pomaga migrantom v Bosni in Hercegovini

Slovenska karitas pomaga migrantom v Bosni in Hercegovini

S svojim darom jim lahko pomagate tudi vi.

FOTO: Caritas BIH.


Položaj migrantov, ki se v tej zimi nahajajo v Bosni in Hercegovini, in so morali zapustiti svoj dom zaradi vojn, preganjanja in skrajne revščine, je zelo tragičen.

Mnogi med njimi živijo v nedostojnih pogojih za človeka: so brez strehe nad glavo, brez ogrevanja, primerne obleke, tople vode in hrane.


FOTO: Caritas BIH.

Caritas Bosne in Hercegovine jim zato prek humanitarnih pozivov pomaga že od leta 2018 dalje, predvsem s paketi s hrano, oblekami, higienskimi pripomočki ter tudi s psihosocialno pomočjo.

Vlada Republike Slovenije je prek mednarodne mreže Caritas Internationalis namenila prispevek v višini 40.000 evrov za pomoč migrantom v BiH, ki jo je Caritas BiH začela izvajati v januarju 2021. Tudi Slovenska karitas z akcijo zbiranja sredstev vabi k sočutju z migranti v BiH.


FOTO: Caritas BIH.

Caritas BiH s takšno pomočjo pomaga migrantom v več migrantskih centrih po vsej Bosni in Hercegovini ter tudi drugim migrantom, ki bivajo izven kampov v različnih krajih. Do sedaj je pomagala že 8.000 migrantom v BIH.

Poleg osnovne materialne pomoči je Caritas BiH migrantom v posameznih centrih po različnih krajih omogočila tudi vsakodnevno druženje v »socialnih kotičkih«, kjer migranti dobijo topel čaj in – kar je še pomembnejše – možnost pogovora.


FOTO: Caritas BIH.

Caritas BIH poskrbi tudi, da so ob prihodu ženske z otroci, bolni, mladoletniki in drugi posamezniki, ki spadajo v ranljive skupine, sprejeti v katero izmed varnih hiš.

Pri izvedbi pomoči sodeluje Caritas BIH z lokalnimi oblastmi in drugimi nevladnimi organizacijami, ki delujejo v migrantskih centrih.


FOTO: Caritas BIH.

S svojim darom jim lahko pomagate tudi vi!

V januarju 2021 je Caritas BIH v sklopu dvoletnega poziva pomoči migrantom, ki ga bo izvajala do marca 2022, začela realizirati pomoč v višini 40.000 EUR, ki ji jo je za ta namen namenila Vlada Republike Slovenije prek mednarodne mreže Caritas Internationalis.

To je poleg prispevkov članic mednarodne mreže Karitas velik doprinos, da Caritas BIH lahko pomaga migrantom in se zato zahvaljuje Republiki Sloveniji.

K temu pozivu želi še naprej prispevati tudi Slovenska karitas in vse ljudi vabi k solidarnosti in sočutju z migranti v BIH, ki so odšli na dolgo in tvegano pot v želji po preživetju in dostojnejšem življenju.

K temu nas spodbuja tudi papež Frančišek, ki pravi: »Zaprtost ni rešitev. Edina pot rešitve je pot solidarnosti. Solidarnost z migrantom in solidarnost s tujcem.«


FOTO: Caritas BIH.

Darujete lahko preko TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Migranti BIH
Sklic: SI00 625


Preberite še:
- Slovenska karitas zagotovila bivalne kontejnerje

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh