Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas: Pomoč za Haiti

Za vas piše:
T. M.
Objava: 07. 12. 2021 / 11:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2021 / 11:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas: Pomoč za Haiti
S potresom prizadete družine na Haitiju, ki so prejele pomoč v hrani, vodi, higienskih in zaščitnih maskah. FOTO: Caritas Haiti.

Slovenska karitas: Pomoč za Haiti

Haiti je 14. avgusta letos prizadel rušilni potres z magnitudo 7,2. Porušenih je bilo na stotine domov že tako revnih prebivalcev, še posebej v južnem delu države. Mnogi so izgubili vse svoje imetje in delo.

Za pomoč s potresom prizadetim prebivalcem Haitija je Slovenska karitas v sklopu triletnega humanitarnega strateškega partnerstva z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije, v času do začetka novembra 2021, izvajala projekt z naslovom »Humanitarna pomoč za prizadete družine po potresu na Haitiju«. 

Ministrstvo za zunanje zadeve je prispevalo 30.000 evrov, Slovenska karitas pa 10.808 evrov, zbranih v akciji za pomoč Haitiju.

V sklopu projekta, ki ga je na terenu izvajala Caritas Haiti, je nujno humanitarno pomoč prejelo 252 najranljivejših družin v lokalni skupnosti Duchity na območju departmaja Grande-Anse na jugozahodu Haitija. 

Sodelavci Caritas Haiti skupaj s prostovoljci pripravljajo pomoč za delitev. FOTO: Caritas Haiti.

Družine, ki imajo v povprečju okrog sedem članov, so prejele pakete s hrano, higienskimi potrebščinami in vodo,  ki so zadostovali za en mesec. Vsaka družina je prejela tudi zaščitne pralne maske za preventivo pred širjenjem koronavirusa. 

Hkrati so bili s strani osebja in prostovoljcev Škofijske karitas Jérémie, ki so razdeljevali pomoč, ozaveščeni tudi o zaščitnih ukrepih pred koronavirusom in o pomenu cepljenja. 

Skupaj je humanitarno pomoč prejelo 1.644 ljudi, kar je ublažila njihovo stisko in jim pomagalo preživeti. 

Caritas Haiti je konec novembra 2021 začela z izvedbo projekta obnove po potresu. Vse organizacije mreže Caritas Internationalis, med katerimi je tudi Slovenska karitas, prosijo za nadaljnjo pomoč, da bi lahko pomagali prizadetim družinam, da ponovno zaživijo. 

Ob tem bodo 3.000 družinam pomagali pri ponovnem zagonu kmetijske dejavnosti, obnovili bodo porušeno kmetijsko infrastrukturo v lokalnih skupnostih, 150 družinam, ki so izgubile svoj dom, bodo zgradili novega. Prizadeti v potresu bodo deležni tudi psihosocialne pomoči, saj je med njimi več tisoč otrok. 

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem Slovencem, ki so izrazili svojo solidarnost s prizadetimi ob potresu na Haitiju, da so jim lahko nudili nujno pomoč. Karitas vabi, da pomagate revnim haitijskim družinam tudi pri obnovi domov in dejavnosti. 

Svoj dar lahko prispevate na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: SI00 860, Namen: POTRES HAITI. 



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh