Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas pridobila še 10 kontejnerjev [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 21. 01. 2021 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.01.2021 / 05:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas pridobila še 10 kontejnerjev [VIDEO]

Slovenska karitas pridobila še 10 kontejnerjev [VIDEO]

K solidarnosti spodbuja tudi ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Pripeljani bivalni kontejner k družini Likević iz Šibić, ki je v potresu izgubila dom. FOTO: Hrvaška karitas.


Slovenska karitas je Hrvaški karitas v preteklem tednu nakazala sredstva za nakup še 10 dodatnih bivalnih kontejnerjev. Z zbranimi in posredovanimi 292.000 EUR je Slovenska karitas z darovi iz Slovenije tako skupaj omogočila nakup 40 bivalnih kontejnerjev. Med njimi je za dva kontejnerja prispevala tudi Nadškofija Ljubljana.

Slovenska karitas nadaljuje z zbiranjem sredstev in bo vsa nadalje zbrana sredstva prispevala za obnovo poškodovanih domov prebivalstva v vaseh v okolici Petrinje, kjer se tla še vedno tresejo. Število hiš, potrebnih obnove, se iz dneva v dan povečuje.

Družina Likević iz Sibić je povedala, da jim bivalni kontejner, ki jim ga je Hrvaška karitas postavila na dvorišče njihove porušene hiše, neizmerno veliko pomeni. Doslej so spali pri sorodnikih in dneve preživljali med ostanki svojega porušenega doma, ker imajo živali, za katere morajo skrbeti. Do gradnje novega doma je bivalni kontejner njihov novi dom, za kar so hvaležni vsem, ki so pri tem pomagali.


Družina Likević v novem domu. FOTO: Hrvaška karitas.


V potresu uničena hiša družine Likević iz Šibić. FOTO: Hrvaška karitas.

Direktor Hrvaške karitas msgr. Fabian Svalina je ob tem dejal, da so prebivalci potresno prizadetega območja v trenutku ostali brez vsega, kar so si ustvarili v življenju. Ti bivanjski kontejnerji so poskus vrnitve dostojanstva, ki so ga v hipu izgubili. Zahvalil se je številnim ljudem, ki so se vključili v pomoč, »še posebej pa slovenskim sosedom, ki so pomembno prispevali k nakupu teh kakovostnih bivalnih kontejnerjev«.

K solidarnosti spodbujata tudi ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore in Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas:



Za namen obnove poškodovanih hiš na Slovenski karitas nadaljujejo z zbiranjem sredstev s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 z vrednostjo daru v višini 5 EUR ali z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES PETRINJA
Sklic: 00 627


Preberite še:
- Po potresu na Hrvaškem še vedno zaprtih 70 župnijskih cerkva

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh