Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska pesem iz grl članov MePZ Avgust Pavel, ki obhaja 85 let

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 11. 2023 / 08:55
Oznake: Dogodek, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2023 / 09:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska pesem iz grl članov MePZ Avgust Pavel, ki obhaja 85 let
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Slovenska pesem iz grl članov MePZ Avgust Pavel, ki obhaja 85 let

V soboto, 18. novembra, je v dvorani kulturnega doma na Gorenjem Seniku, kraljevala slovenska pesem. Mešani pevski zbor Avgust je namreč s posebno prireditvijo praznoval 85-letnico delovanja, obiskovalci pa so lahko prisluhnili njihovemu petju, s katerim se predstavljajo na različnih prireditvah in slovesnostih v Porabju, različnih krajih na Madžarskem in drugod.

»Korenine pevskega zbora segajo do nekdanjega župnika Janoša Küharja, ki je po izgradnji cerkve poskrbel za njegovo ustanovitev. Zbor so vodili razni zborovodje, zdaj ga že trinajst let vodi Ciril Kozar. Zbor je zabeležil številne nastope, že skoraj pol stoletja se udeležuje srečanja pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Kakor je bil v začetku zbor cerkveni, tudi sedaj pogosto sodeluje pri bogoslužju v raznih krajih,« so ob tej priložnosti zapisali na spletni strani soboške škofije.

Pesem zbora Avgust Pavel že 85 let oznanja, da v Porabju živijo Slovenci.

Na prireditvi so kot gostje nastopili še: komorni zbor ZSM Monošter, pevska skupina ZSM Seniške sinice, ženska vokalna skupina Zarja in moški pevski zbor Vidovo iz Šentvida pri Stični. Predsednica Zveze Slovencev Andreja Kovač je pevcem izročila zahvalne listine in nagrado, jubilantom so izrekli čestitke še predsednik Državne slovenske samouprave Karel Holec, parlamentarna zagovornica Slovencev Erika Köles Kiss, konzulka Dubravka Šekoranja in drugi. Prireditev so sklenili godbeniki iz Martinja, ko so se jim pri drugi pesmi na odru pridružili vsi nastopajoči.

FOTO: Spletna stran soboške škofije

Govorniki in številni udeleženci prireditve so izrazili željo, da bi pesem zbora Avgust Pavel še veliko oznanjala, da v Porabju živijo Slovenci.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh