Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenske šole delajo reklamo za sterilizacijo

Za vas piše:
M. M. Š. / 24kul.si
Objava: 09. 11. 2012 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenske šole delajo reklamo za sterilizacijo

Starši so ogorčeni, saj zgibanka z naslovom “Vse o kontracepciji” otrokom kot kontracepcijsko metodo med drugim predlaga tudi sterilizacijo.

Kot poročajo na spletnem portalu 24kul.si, so z vodstev nekaterih slovenskih šol opozorili, da so prejeli zgibanke z naslovom »Vse o kontracepciji«, ki naj bi jih delili učencem in dijakom. Starši so ogorčeni, saj otrokom kot kontracepcijsko metodo med drugim predlagajo tudi sterilizacijo.

Omenjena zgibanka je nastala na pobudo nemške farmacevtske skupine Bayer, glavna sponzorja in financerja pa sta Ministrstvo za šolstvo ter Zavod za šolstvo. Ob pregledu zgibanke lahko ugotovimo, da imajo njeni avtorji naslednje cilje:

1. mlade navdušiti za kontracepcijo,
2. normalizirati kemične splave nerojenih otrok (spirala, tabletke itd.),
3. povečati dobičke farmacevtskim podjetjem, ki izdelujejo kontracepcijska sredstva,
4. mlade prepričati, da so »zaščiteni« in da imajo lahko čim prej spolne odnose,
5. zdravje mladih ogroziti s stranskimi učinki kontracepcijskih sredstev,
6. na svetovni ravni omejiti rodnost,
7. poglobiti demografsko zimo v Sloveniji s tem, da se mlade že kot otroke navaja na kontracepcijo in na odklanjanje rodnosti,
8. ustvarjanje in poglabljanje predsodkov proti naravnim metodam (in uporabnikom), ki so edine brezplačne in zdravju neškodljive,
9. med učenci normalizirati sterilizacijo,
10. med otroki propagirati svoje produkte,
11. odpreti vrata šol radikalni organizaciji IPPF - The International Planned Parenthood Federation – največji organizaciji za promoviranje sterilizacije in splava na svetu.

Zaskrbljujoče je, pišejo na spletnem portalu 24kul.si, da pri omenjenem projektu sodelujeta tudi Ministrstvo za šolstvo in Zavod za šolstvo, ki s svojimi pristojnostmi protiživljenjski in protidružinski politiki odpirata vrata javnih šol. Obenem zlorabljata ideološko nevtralni prostor, saj mladim vsiljujeta kontracepcijske in abortivne življenjske sloge ter izvajata nezakoniti neposredni tržni marketing za določeno komercialno podjetje.

Med tistimi, ki spodbujajo splav, kontracepijo, protidružinsko in protiživljenjsko politiko pri učencih osnovnih in srednjih šol, lahko najdemo:

- Ministrstvo za šolstvo,
- Zavod za šolstvo,
- Rdeči križ Slovenije,
- Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije,
- Slovensko društvo za reproduktivno medicino,
- Združenje za ambulantno ginekologijo.

Po slovenski zakonodaji imajo vsi državljani pravico do ugovora vesti, ko gre za etično sporna dejanja. Promoviranje kemičnih splavov in sterilizacije je gotovo eno takšnih področij. V skladu z zakonodajo imajo starši tudi pravico, da država "pri izvajanju funkcij, ki so v zvezi z vzgojo in izobraževanjem," spoštuje "pravico staršev, da zagotovijo svojim otrokom takšno vzgojo in izobraževanje, ki sta v skladu z njihovim lastnim verskim in filozofskim prepričanjem." (Protokol h Konvenciji o varstvu človekovih pravic in svoboščin). Prav tako v 41. členu slovenske Ustave piše: "Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo."

Zato nobena šola ali ministrstvo nimata pravice širiti določene ideologije (v tem primeru liberalne permisivne ideologije) med učenci brez vednosti in soglasja njihovih staršev. V omenjenem primeru je šlo za kršenje človekovih pravic učencev in staršev. Zato omenjeni pri omenjenem spletnem portalu pozivajo starše, da v šolah, kjer delijo takšne zgibanke, izrazijo nestrinjanje in zahtevajo, da šole prenehajo s spornim delovanjem.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh