Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski festival vin v Cankarjevem domu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 14. 11. 2019 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2019 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenski festival vin v Cankarjevem domu

Danes, v četrtek, 14. novembra, se bo v Cankarjevem domu ob 16. uri odprl 22. Slovenski festival vin.

Danes, v četrtek, 14. novembra, se bo v Cankarjevem domu ob 16. uri odprl 22. Slovenski festival vin, na katerem se zbere več kot 150 vinarjev iz vse Slovenije. Obiskovalcem bo na voljo več kot 500 različnih vinskih vzorcev, ki jih bodo lahko okušali danes in jutri, vse do 21. ure.

Svojo rujno kapljico so v Cankarjev dom pripeljali vinarji iz Slovenije, Italije, Francije, Avstrije, Hrvaške in Makedonije. Poleg vinskih užitkov bodo ponujali tudi gurmanske.

Vino, darilo neba in zemlje

Festivala se udeležuje tudi založba Družina, ki predstavlja knjigo Anselma Grüna Vino, darilo neba in zemlje. V vseh verstvih in kulturah obstajajo miti in pravljice, ki govorijo o začetkih vinogradništva in jih skušajo pojasniti, pogosto tudi tako, da vinogradništvo prikazujejo kot darilo bogov ljudem, darilo, ki naj bi dokazovalo njihovo dobroto. V vseh teh pripovedih se povzdiguje veličasten in dobrodejen učinek vina in pojejo se mu številne hvalnice.

Glavni cilj Slovenskega festivala vin je predstavljati domača vina ter širiti kulturo pitja vina. V sklopu festivala bodo oba dneva potekale delavnice, ki jih bodo vodili sommelierji, vinarji, strokovnjaki ter kulinariki.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh