Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski »orli« zasedli prva tri mesta v kvalifikacijah

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 30. 03. 2023 / 11:41
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2023 / 11:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski »orli« zasedli prva tri mesta v kvalifikacijah
Slovenski skakalci so napovedali boj za najvišja mesta v Planici. FOTO: FB SloSki

Slovenski »orli« zasedli prva tri mesta v kvalifikacijah

Če gre soditi po današnjih izidih v kvalifikacijah, bomo v dolini pod Poncami v prihodnjih dneh lahko kar nekajkrat slišali slovensko himno. Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so namreč v kvalifikacijah pred jutrišnjo prvo posamično tekmo zasedli prva tri mesta.

Najdaljši polet kvalifikacij je sicer uspel Zajcu, ki je pristal pri 241,5 metra. Ker ni naredil telemarka, je prejel nekoliko slabše ocene in pristal na drugem mestu, za moštvenim kolegom Anžetom Laniškom, ki je poletel 239 metrov in za polet dobil celo eno dvajsetico. Domen Prevc (230 metrov) je na tretjem mestu za Laniškom zaostal 14 točk.

Na tekmo še dva Slovenca

Poleg omenjene trojice sta se na jutrišnjo posamično tekmo uvrstila še Lovro Kos (216 m – 182,7 točke) ter Rok Masle (212,5 m – 175,6 točke). V današnjih kvalifikacijah je sicer nastopilo 12 slovenskih tekmovalcev, sedem jih je bilo torej prekratkih za jutrišnjo tekmo. Zmagovalec skupnega seštevka v tej sezoni Norvežan Granerud je bil danes peti.

Lanišek lovi skupno tretje mesto

V Planici bo jutri ob 15. uri prva posamična tekma, v soboto dopoldne je na sporedu ekipna preizkušnja, v nedeljo ob 10. uri pa sledi še zadnja tekma sezona, v kateri se bo pomerilo 30 najboljših skakalcev v svetovnem pokalu. Anže Lanišek v boju za tretje mesto lovi 73 točk zaostanka za Poljakom Davidom Kubackim.


Nalaganje
Nazaj na vrh