Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski podjetniki na pomoč Ukrajini

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 06. 2022 / 09:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2022 / 09:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski podjetniki na pomoč Ukrajini
V Ukrajini so se srečali tudi z Miro Milavec. FOTO: spletna stran SBC

Slovenski podjetniki na pomoč Ukrajini

Pomoč, ki so jo za otroke v Ukrajini zbrali različni slovenski podjetniki, je z dvema tovornjakoma dosegla že Karitasovo skladišče v Mukachevem na vzhodu Ukrajine, od koder jo bodo distribuirali naprej po državi.

Anabelle Ann Logar, vodja digitalnih projektov, ki skupaj s snemalcem Blažem Gregoričem spremlja tovornjaka s pomočjo na poti v Ukrajino, je za spletno stran Kluba slovenskih podjetnikov dejala: »V torek zgodaj zjutraj smo se odpravili proti ukrajinski meji. Šest kilometrov pred mejnim prehodom smo naleteli na stoječo kolono. Ker je naš namen humanitaren, so nas madžarski policisti usmerili na prioritetni cestni pas, po katerem smo se pripeljali direktno do meje. To nam je prihranilo več ur časa.« Njihova prva postojanka odprave je bila v Mukachevem, kjer jih je pričakala ekipa Karitas in Mira Milavec.

Ko prideš v Ukrajino, vstopiš v drug svet.

V Mukachevem so prevoznika in sodelavca SBC raztovorili pripeljano pomoč v Karitasovo skladišče, od koder bo distribucija potekala naprej. Del pomoči sta prevzela sodelavca SBC in jo naložila v kombi, s katerim sta se odpravila v kraj Jablonica. »1,5 tone zbranih sredstev smo preložili direktno na manjši kombi, s katerim se odpravljava naprej do zatočišča v Jablonici, kjer nas nestrpno pričakuje 170 ljudi, od tega kar 80 otrok. Zaradi dolgega čakanja na meji smo časovno v zaostanku, saj moramo do Jablonice prispeti do policijske ure, ta se prične ob 23. uri. Če nam ne uspe, si bomo morali najti prenočišče na poti, saj so kazni zelo visoke,« so še zapisali na spletni strani SBC.

Dobrodošla pomoč

Prihod humanitarne pomoči iz Slovenije je za prebivalce Ukrajine zelo dobrodošel, saj so potrebe po nujnih življenjskih potrebščinah veliko večje, kot so bile na začetku vojne. Na določenih območjih v Ukrajini sploh ni več mogoče kupiti hrane, zato je pošiljka še toliko bolj potrebna, Ukrajinci pa so zanjo neskončno hvaležni. 

Nalaganje
Nazaj na vrh