Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski policisti na pomoč pri nadzoru meje v Severni Makedoniji

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 01. 2022 / 08:39
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2022 / 08:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski policisti na pomoč pri nadzoru meje v Severni Makedoniji
Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležila pa se ga je tudi Helena Tomaževič iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU. FOTO: Spletna stran GPU

Slovenski policisti na pomoč pri nadzoru meje v Severni Makedoniji

Med 12. januarjem in 11. februarjem 2022 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje, predvsem pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Pred odhodom v Severno Makedonijo jih je sprejel pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kakšno naloge jih čakajo?

Slovenski policisti bodo policijske naloge tokrat opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica (zelena meja). Po potrebi bodo pomagali v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo, pojasnjujejo na GPU.

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 62. skupino policistov. FOTO: Spletna stran GPU

Kdo so policisti, ki so odšli v Severno Makedonijo?

Na pomoč makedonskim kolegom so odšli naslednji policisti: Robert Car iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Jaka Horvat iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribori (PU Maribor), Dejan Komperšek iz Policijske postaje Slovenj Gradec (PU Celje), Martin Piršič iz Policijske postaje Ribnica (PU Ljubljana), Albert Lah iz Postaje mejne policije Metlika (PU Novo mesto) in Blaž Pavzin iz Postaje mejne policije Sočerga (PU Koper).

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Zgodovina
42,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh