Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovensko-argentinski večer v Šentvidu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 06. 2015 / 12:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovensko-argentinski večer v Šentvidu

Izseljensko društvo Slovenija v svetu pripravlja v torek, 23. junija 2015, v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani Slovensko-argentinski večer.
Izseljensko društvo Slovenija v svetu pripravlja s podporo z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ob 70. obletnici umika čez Ljubelj v torek, 23. junija 2015, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani Slovensko-argentinski večer.

Ob pol petih popoldne bodo na ogled likovna dela Toneta Oblaka z naslovom Zapustil sled sem svojih korenin. "Tone Oblak je simbol prizadevanja in ustvarjalnosti, je organizator in pobudnik, scenarist in likovni umetnik, avtor obširnega opusa gledaliških scen slovenske skupnosti v Argentini," so zapisali v vabilu. Razstava bo na ogled do 1. julija 2015. Nato se bosta »dva svetova« srečala ob glasbi in poeziji Toneta Kuntnerja. Recitirali bodo Marjana Rožanec, Andrej Høivik, Magdalena Rode in Klara Keršič. Na instrumentih pa se bodo predstavili Marko Fink (basbariton), Ivan Arnšek (bariton), Lucas Somoza Osterc (bariton), Tadej Horvat (klavir), Mojca Jerman (violina), Erazem Izidor in Grafenauer (kitara).

Dogodek, ki ga bo povezovala Živa Emeršič, se bo končal z ogledom filma Tretja generacija, ki je nastal pod okriljem RTV Slovenije.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh