Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 14. 04. 2022 / 13:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 13:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]
Udeleženci Slovensko-argentinskega večera v Škofji Loki. FOTO: Urška Florjančič

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]

Muzejsko društvo Škofja Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka sta sinoči v Jurjevi dvorani v Stari Loki priredila Slovensko-argentinski večer, ki se ga je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch.

Ministrica se je predstavnikom slovenske skupnosti v Argentini zahvalila za vse delo in ljubezen, ki ga vlagajo v ohranjanje slovenske besede in slovenske identitete.

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki. FOTO: Urška Florjančič

O življenju slovenske skupnosti, ki je svoj drugi dom našla na drugi strani oceana, so spregovorili nekateri njeni člani. Ob tej priložnosti so predstavili zbornik Zdaj gre za Slovenijo, ki ga je ob 30. obletnici samostojne Slovenije izdalo Društvo Zedinjena Slovenija – Svobodna Slovenija iz Buenos Airesa. Skozi pomemben prispevek naših rojakov v tistih odločilnih dneh in druge bogate vsebine, ki jih prinaša zbornik, sta zbrane popeljala urednika Mariana Poznič in Jože Jan. Nekaj besed je zbranim namenil tudi predsednik Zedinjene Slovenije, krovne organizacije Slovencev v Argentini, Jure Komar.


Udeleženci so si ogledali nekaj odlomkov iz filma »Slovenija, zapojmo ti!« o življenju in delovanju organizacij, ki skrbijo za ohranjanje slovenstva pod Južnim križem. Na začetku dogodka so zbrani v dvorani skupaj zapeli slovensko himno, ob koncu večera pa je zadonela še himna slovenskih izseljencev Slovenija, zapojmo ti, kot je tudi naslov filma, so sporočili iz Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Nalaganje
Nazaj na vrh