Zapri
Iskanje

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 14. 04. 2022 / 13:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 13:38
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki [VIDEO]
Udeleženci Slovensko-argentinskega večera v Škofji Loki. FOTO: Urška Florjančič
Muzejsko društvo Škofja Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka sta sinoči v Jurjevi dvorani v Stari Loki priredila Slovensko-argentinski večer, ki se ga je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch.

Ministrica se je predstavnikom slovenske skupnosti v Argentini zahvalila za vse delo in ljubezen, ki ga vlagajo v ohranjanje slovenske besede in slovenske identitete.

Slovensko-argentinski večer v Škofji Loki. FOTO: Urška Florjančič

O življenju slovenske skupnosti, ki je svoj drugi dom našla na drugi strani oceana, so spregovorili nekateri njeni člani. Ob tej priložnosti so predstavili zbornik Zdaj gre za Slovenijo, ki ga je ob 30. obletnici samostojne Slovenije izdalo Društvo Zedinjena Slovenija – Svobodna Slovenija iz Buenos Airesa. Skozi pomemben prispevek naših rojakov v tistih odločilnih dneh in druge bogate vsebine, ki jih prinaša zbornik, sta zbrane popeljala urednika Mariana Poznič in Jože Jan. Nekaj besed je zbranim namenil tudi predsednik Zedinjene Slovenije, krovne organizacije Slovencev v Argentini, Jure Komar.


Udeleženci so si ogledali nekaj odlomkov iz filma »Slovenija, zapojmo ti!« o življenju in delovanju organizacij, ki skrbijo za ohranjanje slovenstva pod Južnim križem. Na začetku dogodka so zbrani v dvorani skupaj zapeli slovensko himno, ob koncu večera pa je zadonela še himna slovenskih izseljencev Slovenija, zapojmo ti, kot je tudi naslov filma, so sporočili iz Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh