Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovensko društvo hospic kritično do zavoda Ljubhospic

Za vas piše:
K. C.
Objava: 21. 07. 2015 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovensko društvo hospic kritično do zavoda Ljubhospic

Slovensko društvo hospic kritično do zavoda Ljubhospic

Ustanovitev zavoda Ljubhospic bi bilo po mnenju Slovenskega društva hospic dolgotrajnejše financiranje Hiše hospic.

Foto: Tatjana Splichal

Slovensko društvo Hospic po srečanju z direktorjem Lekarne Ljubljana Marjanom Sedejem meni, da Lekarna že od začetka namerava ustanoviti nov zavod Ljubhospic, kar je po mnenju predsednice društva Renate J. Roban dolgotrajnejše, kot bi bilo le financiranje Hiše hospic. Ta bi lahko sprejela bolnike takoj, ko bi ji bila zagotovljena sredstva.

Zavod bi deloval samostojno, društvo pa naj bi zagotavljalo le sodelovanje v okviru izobraževanja zaposlenih. Renata J. Roban je kritična, saj po njenem mnenju Lekarna Ljubljana nima dovolj strokovnega znanja. Društvo skrbi tudi vprašanje inventarja, dobavljenega z donatorskimi sredstvi, hkrati pa je prijava na razpis za koncesijo nemogoča, če društvo ne bo imelo zagotovljenih prostorov, zato iščejo nove, vendar se ne želijo prenagliti brez stalnih finančnih virov.

Ponudba Lekarne Ljubljana je bila vezana na programe društva, je pojasnila predsednica, ki meni, da jih hoče Mestna občina Ljubljana izgnati iz hiše, v kateri so delovali do zdaj. Zavrnili so trditve, da niso hoteli nadzora, kar je direktorica društva Jana Runtič utemeljila z dvema revizijama poslovanja, tretja pa se končuje. Do zdaj niso nikoli ugotovili nepravilnosti.

Društvo Hospic sicer uradno še ni prejelo odpovedi najemne pogodbe za Hišo hospic. Za rešitev Hiše hospic pa nameravajo izkoristiti vsa pravna sredstva. Sicer pa bodo še naprej po vsej Sloveniji izvajali vse druge programe za pomoč umirajočim in njihovim svojcem.

Slovensko društvo hospic je pred 20 leti ustanovila zdravnica onkologinja Metka Klevišar. Tako se je začela paliativna oskrba v Sloveniji.

Vir: STA

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh