Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovo od Mehike in Guadalupske Marije

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 02. 2016 / 14:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovo od Mehike in Guadalupske Marije

Papež se je včeraj vrnil v Vatikan, Mehičanom se je iz srca zahvalil za topel sprejem.

Papež se je včeraj po šestdnevnem obisku Mehike v popoldanskih urah vrnil v Vatikan. Od Mehike se je poslovil na letališču Abraham Gonzalez v mestu Ciudad Juárez na skrajnem severu države, na meji z Združenimi državami Amerike. Od svetega očeta so se na letališču uradno poslovili mehiški predsednik Enrique Pena Nieto, ministri in mehiški škofje, pa tudi na tisoče navdušenih vernikov, ki so se zbrali okoli letališke površine. Tik pred odhodom je Frančišek na meji med Mehiko in ZDA obhajal še slovesno bogoslužje, ki se ga je udeležilo več sto tisoč vernikov. Mehičane je izročil varstvu Guadalupske Marije, ki jo je v prvih dneh potovanja tudi sam obiskal.



»Začutil sem, da ste me lepo sprejeli in pogostili, občutil sem naklonjenost in upanje te velikanske mehiške družine. Hvala, da ste mi odprli vrata svojih življenj!« so bile papeževe poslovilne besede, ki jih je svetu sporočil tudi preko družbenega omrežja Twitter.



Papež je Mehiko zapustil v večernih urah po krajevnem času, v Rim pa je prispel včeraj zgodaj popoldne. Kot običajno se je na poti proti Vatikanu ustavil pri Mariji Snežni in se Materi Božji s šopkom zahvalil za uspešno potovanje.

Vir: Kathpress
Foto: RV / AP / AFP

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh