Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šmarnice za otroke in odrasle 2022

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 17. 05. 2022 / 21:26
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2022 / 22:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Šmarnice za otroke in odrasle 2022
Bovec, župnijska cerkev sv. Urha, poslikava Marije na koru, delo Maše Bersan Mašuk. Foto: Ivo Žajdela

Šmarnice za otroke in odrasle 2022

Celjska Mohorjeva družba je v letošnjih šmarnicah za otroke izdala knjigo Špele Pahor Marija ima rada vse otroke.


Navdihujoče zgodbe otrok v misijonih

Letošnje šmarnice za otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih. Seznanijo nas s poslanstvom misijonarjev in nas hkrati vabijo, da bi prepoznali, kako nas Bog res kliče tudi po ljudeh in vsakdanjih dogodkih. In vse to z namenom, da naše življenje postane dar za Boga.

V šmarnično branje za otroke so vpletene resnične zgodbe otrok iz misijonskih dežel, ki jih je avtorica srečevala kot prostovoljka v Etiopiji. Te zgodbe na dinamičen način dopolnjujejo srečevanja slovenskih otrok pri katehezi, da bi jim približale, kako živijo njihovi vrstniki v daljnih deželah. Ob tem jih spodbujajo k dobremu in jim na nevsiljiv način pokažejo, kako lahko dobroto izkažejo najrevnejšim otrokom sveta.

S pomočjo šmarničnih nalog bodo šmarničarji letošnje spodbude vsak dan znova izročali nebeški Materi Mariji. K pogovoru o misijonih pa bo otroke spodbujala tudi družabna igra, ki jo bodo skozi mesec sestavili z zbiranjem dnevnih kartončkov.

Šmarnice za odrasle 2022

Celjska Mohorjeva družba je v letošnjih šmarnicah za odrasle izdala delo p. Branka Petauerja Marija ima mnogo oblek.

Pisec letošnjih šmarničnih premišljevanj za odrasle nam približa vzklike, s katerimi pozdravljamo in častimo Marijo. Nekateri vzkliki so iz lavretanskih litanij, drugi pa so povezani z marijanskimi svetišči. Premišljevanja se končajo s povabilom »romarju«, naj zaupa v Marijino pomoč in varstvo.

Marija je samo ena, čeprav v različnih podobah

Šmarnice za odrasle nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje Matere. Nekatere so povezane s posebnimi dogodki ali zgodovino kraja, druge z ljubeznijo in hvaležnostjo molivcev, ki so z ustvarjanjem čudovitih Marijinih podob in pesmi izrazili svojo vdanost nebeški Kraljici.

Naj bodo tudi za sodobnega človeka spodbuda, da bi z večjo vero pristopal k njej in ji odprl vrata srca, da bo Jezus lahko v njem delal čudeže.

Struge, Marijin vitraj, delo Marka Jermana. Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh