Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Smučišče 2864 Bohinj pridobilo gradbeno dovoljenje

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 21. 08. 2014 / 08:21
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Smučišče 2864 Bohinj pridobilo gradbeno dovoljenje

Smučišče 2864 Bohinj pridobilo gradbeno dovoljenje

Po več kot treh letih zapletov in dogovarjanj zelena luč za gradnjo največjega smučišča v Sloveniji.

Sanje postajajo resničnost. Smučišče 2864 Bohinj je po več kot treh letih zapletov in dogovarjanj dobilo zeleno luč za gradnjo največjega smučišča v Sloveniji. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je investitorju izdalo gradbeno dovoljenje. Smučišče se bo razprostiralo med Bohinjsko Bistrico in Soriško planino na več kot 1,5 mio m2 površine.

Ideja je zrasla na zelniku Boštjana Čokla, ki je tudi vodja izgradnje novega smučišča in direktor investitorja 2864 Bohinj iz Bohinjske Bistrice. Družba bo v sodelovanju s soinvestitorjem, drugim največjim svetovnim proizvajalcev žičniških sistemov, podjetjem Leitner Spa, zgradila prvo slovensko integralno smučišče z najnovejšo, najbolj dovršeno tehnologijo žičniških naprav in naprav za dodatno zasneževanje. Poleg tega bo tudi imelo prenovljen žičniški peron za prihod na smučanje, kar je bilo v Bohinjski Bistrici že pred desetletji, poskrbljeno pa bo še za ogrevane garderobne omarice, parkiranje v garažnih parkirnih hišah, smučarji pa se bodo okrepčali v restavracijah, opazovali okolico na razglednih ploščadih in se zabavali v gozdnih atrakcijah, snežnem parku, smučarskem krosu za otroke in odrasle, sankanju, najmlajši pa bodo lahko v varstvu v vrtcu. Boštjan Čokl, direktor družbe 2864 Bohinj, meni, da bi morda smučišče odprli že letos. »Projekt smo že od samega začetka pripravljali skladno z Zakonom o spodbujanju tujih neposrednih investicij. Skupaj s tujim partnerjem tako v kratkem pričakujemo še sklep komisije Ministrstva za gospodarstvo o ustreznosti projekta za dodelitev finančnih spodbud po omenjenem zakonu. Ključno je, da bi bilo z zaprto finančno konstrukcijo 1. faze v vrednosti 30 mio evrov, možno že letos decembra uživati na najsodobnejšem smučišču v Sloveniji!«



Smučišče pa ne bo odprto le pozimi, temveč tudi poleti, saj bodo krožno-kabinske desetsedežne vse leto. Poleti bodo obiskovalci lahko kolesarili (kolesarski park je zasnovalo kanadsko podjetje Whistler Gravity Logic), se sprehajali po grebenu in uživali v edinstvenem razgledu od Jadrana do Triglava, uredili pa bodo tudi tematski park in restavrirali vojaško karavlo s povezovalnimi bunkerji in drugimi zanimivimi vojaškimi ostanki.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh