Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sneg prekrižal papeževe načrte

Objava: 06. 02. 2012 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sneg prekrižal papeževe načrte

Zaradi zasnežene italijanske prestolnice so morali odpovedati načrtovano avdienco za sedem tisoč mladih; primerljivih vremenskih razmer v Rimu ne pomnijo od leta 1986.

Neobičajno zimsko vreme v Rimu vpliva tudi na papežev koledar obveznosti: zaradi močnega sneženja in neočiščenih mestnih ulic so morali v Vatikanu odpovedati v soboto napovedano avdienco za sedem tisoč članov mladinskega misijonskega združenja Sermig. Mladi niso mogli pripotovati v Rim, saj se je po močnem petkovem sneženju zimsko vreme nadaljevalo tudi ponoči, sneg pa je obležal na cestišču.

Primerljivih vremenskih razmer v Rimu ne pomnijo od začetka leta 1986, ko je snežna odeja dlje časa prekrivala italijansko prestolnico. Javni mestni prevoz je malodane zastal tudi minuli konec tedna, saj so se zaradi snežnega bremena polomila številna drevesa in blokirala avtobusne proge. Malo avtomobilov v tem delu Italije je opremljenih z zimskimi pnevmatikami, vozniki si večinoma pomagajo s snežnimi verigami.

Rimljani in turisti so minulo soboto torej izkoristili za sprehode in fotografiranje znamenitosti, ko sta denimo Trg sv. Petra in rimski Kolosej, odetih v nenavadno belino.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh