Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Snežni metež v Sveti deželi povzroča precejšnje težave

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 01. 2016 / 09:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Snežni metež v Sveti deželi povzroča precejšnje težave

Na gori Hermon je zapadlo okoli pol metra snega.

Snežni metež z obilnimi padavinami in temperaturami malce nad lediščem od ponedeljka dalje v Sveti deželi povzroča precej težav. Šole so zaprte, v državi primanjkuje plina, močno se je povečala poraba elektrike. Kot je včeraj poročal spletni časnik Ynetnews, je bila poraba elektrike minuli ponedeljek v Izraelu z 12.200 megavatnimi urami rekordno visoka.



Po navedbah palestinskih medijev je večina šol na zahodnem bregu Jordana in v Gazi zaradi močnih nalivov in pričakovanih snežnih zametov ostala zaprta že drugi dan, poplave v južnem predelu Gaze pa so povzročile precejšnjo škodo na stavbah. Palestinski vremenoslovci opozarjajo na možnost novih poplav na nizko ležečih območjih na zahodnem bregu.

Tudi vremenska napoved v Izraelu svari pred popljavljanjem in opozarja na zapore cest zaradi slabih vremenskih razmer. Šole so večinoma odprte, z nekaterimi izjemami na severu države se pouk normalno izvaja. Včeraj pa so bile odpovedane vse parlamentarne seje, kot je poročal Jerusalem Post.

Na okoli 2.800 metrov visoki gori Hermon je od začetka snežnih zametov zapadlo okoli pol metra snega. Gladina Genezareškega jezera se je dvignila za dva centimetra, vendar je z 212,83 metrov pod morsko gladino še vedno nekoliko pod kritično rdečo črto (213 metrov pod morsko gladino). Ostre zimske razmere naj bi se po napovedih vremenoslovcev danes počasi umaknile.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh