Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sobota na SKS: Tviti papeža Frančiška

Za vas piše:
K. C.
Objava: 28. 11. 2014 / 18:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sobota na SKS: Tviti papeža Frančiška

V soboto ob 12h vabljeni na Slovenski knjižni sejem v debatno kavarno, kjer bomo predstavili Tvite papeža Frančiška.

29. 11. 2014 ob 12:00 | Ljubljana, Cankarjev dom, v debatni kavarni


PapežFrančišek je zagotovo eden od tistih ljudi, ki so naš svet premaknili stečajev. Ni čudno, da papeža Frančiška najdeš tudi na Twitterju. Prvi tvit je objavil le nekaj dni po svoji izvolitvi. Danes ima že več kot 16. milijonov sledilcev po vsem svetu. Po elektronski izdaji je knjižica Tvitov papeža Frančiška izšla tudi v fizični obliki.

 

O prepletu med tiskano in elektronsko knjigo se bomo pogovarjali s Katarino Ropret, s. Marjeta Pijo Cevc, Markom Crnkovičem. Moderator: Manica Ferenc

Sledilci lahko svetega očeta spremljajo v devetih jezikih: največ je špansko govorečih (6.570.000), nato tistih, ki tvite berejo v angleščini(4.410.000), za njimi so italijansko (1.900.000) in portugalsko (1.140.000) govoreči. Papež Frančišek sicer tvita še v francoščini, latinščini, poljščini, nemščini in arabščini. V tej jezikih ga skupno spremlja več kot milijon ljudi.

Pridružite se njegovim sledilcem! Ko pa ne boste imeli internetne povezave, vas bo papež navdihoval s knjižico Tviti papeža Frančiška.

Papež Frančišek sicer ni prvi papež, ki tvita; pred njim je to počel tudi Benedikt XVI. To navado pa je že nekaj dni po izvolitvi prevzel tudi sedanji papež. S svojimi mislimi spodbuja, uči in svetuje, vendar nikoli ne tvita ob nedeljah.

V knjižici Tviti papeža Frančiška so zbrane najlepše misli, ki jih je papež Frančišek sporočil svetu prek družabnega omrežja twitter. Razdeljene so v tematske sklope: Besede spodbude, Kako živeti po veri, Gradimo skupnost in Postanimo misijonarji. V Besedah spodbude je veliko tvitov posebej namenjenih mladim.

Preberite tudi članek »Zbirka misli s papeževimosebnim spremstvom«.

 

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh