Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustna Sobotna iskrica: Zbranih že več kot 103 tisoč evrov

Za vas pišejo:
Spletno uredništvo, Katja Zver
Objava: 10. 02. 2024 / 10:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2024 / 16:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pustna Sobotna iskrica: Zbranih že več kot 103 tisoč evrov
Dobrodelna akcija je obrodila dobre sadove. FOTO: Rok Mihevc

Pustna Sobotna iskrica: Zbranih že več kot 103 tisoč evrov

Pustna sobota - dan za dobrodelno akcijo. Radio Ognjišče in Misijonsko središče Slovenije sta letos že dvaindvajsetič pripravila pustno akcijo, v kateri so poslušalci tokrat pomagali otrokom v Ugandi, in sicer misijonu Rwentobo, ki leži v goratem podeželju te afriške države. Tam deluje misijonarka s. Urša Marinčič.

Misijonarke bi rade zgradile katoliško osnovno šolo, ki bi revnim družinam omogočala šolanje otrok. Danes je to v tistem okolju skoraj nemogoče, saj osnovna šola v Ugandi ni obvezna, država pa jo le delno financira, zato veliko otrok ostaja doma. Izredno nizek je tudi delež otrok, ki jim uspe končati osnovno šolo. Četudi zmorejo stopiti vanjo, je težko iz leta v leto zagotoviti sredstva za nadaljevanje. 

Akcija je potekala med 9. in 15. uro. Darovalci so darovali prek telefona, sms sporočila in QR kode. Darujete lahko še preko spletnega obrazca. 

Utrinki s pustne akcije 

Veselo razpoloženje med zaposlenimi, ko skupaj gradijo šolo v Ugandi. 

Sestra Urša: »Hvala za vsak, tudi najmanjši dar«

Misijonarka s. Urša hvaležno dodaja: »Bog povrni« za vse, kar naredite za misijone. Zavedamo se, da imate doma velike izzive, hvala, da kljub temu uspete videti naše ljudi, ki v Afriki živijo v drugačnih razmerah in resnično potrebujejo vašo pomoč. Hvala za vsak, tudi najmanjši dar. Sestre obljubljamo, da bodo vsi darovi prišli v prave roke in sporočamo, da ste prisotni v naših molitvah. Naj vas Gospod blagoslavlja, želimo vam obilo miru in vse dobro.«

Misijonarka s. Urša Marinčič v Ugandi. FOTO: Osebni arhiv 

Kupi v trgovini

Vredno je vztrajati - Zgodbe iz misijonarjevega življenja
Pričevanja
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh