Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sobotno leto za dosedanjega župnika v Veliki Polani

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 01. 2023 / 08:38
Oznake: Duhovnik, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 09:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sobotno leto za dosedanjega župnika v Veliki Polani
Dosedanji župnik Boris Tibaut se je 1. januarja 2023 odpovedal Župniji Velika Polana. FOTO: Ivo Žajdela

Sobotno leto za dosedanjega župnika v Veliki Polani

Kot so sporočili s Škofije Murska Sobota, je bilo dosedanjemu župniku v Veliki Polani Borisu Tibautu, ki se je s prvim dnem novega leta odpovedal župniji, dodeljeno sobotno leto za počitek, duhovno razločevanje in študij.

Po besedah soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa se je Boris Tibaut 1. januarja 2023 odpovedal župniji v smislu kan. 187, po katerem se lahko vsakdo, ki more razumno ravnati, iz upravičenega razloga odpove cerkveni službi. »Po tej svoji svobodni odločitvi Boris Tibaut ostaja duhovnik z vsemi pravicami in dolžnostmi, ki so povezane s posvečenjem. V dogovoru s škofom in dekanom lendavske dekanije Borisom Kučkom bo po svojih močeh pomagal tudi pri maševanju in ostalih pastoralnih opravilih v škofiji in drugod,« je pojasnil škof Štumpf.

Vodenje župnije prevzel župnik Zoran Car

Vodenje Župnije Velika Polana je z vsemi pravicami in dolžnostmi te službe s 1. januarjem 2023 prevzel župnik Zoran Car, ki še vedno ostaja tudi župnik v Črenšovcih. »Duhovniki zaradi velike odgovornosti in mnogih obveznosti na svojih ramenih in v duši nosijo težka bremena. Javnost od njih zmeraj pričakuje, da dobro funkcionirajo. Če pri tem nekateri doživljajo osebne stiske in oslabljenost, še posebej potrebujejo pozorno razumevanje in pristop solidarnosti. Vsem, ki z njimi čutite in jim pomagate, izrekam zahvalo – tudi v primeru dosedanjega in novega župnika v Veliki Polani,« je še poudaril škof Peter Štumpf.

Boris Tibaut je Župnijo Velika Polana vodil skoraj desetletje in septembra lani blagoslovil obnovitvena dela v cerkvi Srca Jezusovega. FOTO: Jože Žerdin

Kdo je Boris Tibaut?

»Od Boga smo poklicani, da bi živeli veselo in radostno ter da nosimo bremena drug drugega. Na obe župniji kličem Božji blagoslov in Mater Marijo prosim za varstvo in pomoč,« je še dodal soboški škof. Boris Tibaut je bil župnik v Veliki Polani skoraj desetletje, od 1. avgusta 2013, pred tem je bil kaplan v Župniji Šentjur pri Celju in duhovni pomočnik v Župniji Sv. Rupert nad Laškim, še pred tem pa kaplan v Murski Soboti. Mašniško posvečenje je prejel pred desetletjem in pol, 29. junija 2007 v soboški stolnici.

Župnijska cerkev postaja romarsko središče

V Veliki Polani so sicer 25. septembra 2022 blagoslovili obnovitvena dela v notranjščini župnijske cerkve, posvečene Srcu Jezusovemu. Uredili so tlak s talnim gretjem, električno napeljavo, ozvočenje, dodaten stranski vhod, nov oplesk in prenovili krstni kamen, ambon in oltar, hkrati so v oltarju pripravili prostor za prenos relikvij Božjega služabnika Danijela Halasa ob njegovi razglasitvi za mučenca. Vsa sredstva za obnovo so zbrali verniki sami. Župnik Tibaut je takrat v nagovoru dejal, da postaja župnijska cerkev romarsko središče.

Kupi v trgovini

Razprodano
CD-99 - Duhovnik, pastir in voditelj župnijskega občestva
Cerkveni dokumenti
4,53€
Nalaganje
Nazaj na vrh