Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sožalje Slovenske škofovske konference ob smrti patriarha Pavleta

Objava: 18. 11. 2009 / 07:37
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sožalje Slovenske škofovske konference ob smrti patriarha Pavleta

V imenu SŠK je Svetemu sinodu srbske pravoslavne Cerkve sožalje izrekel ljubljanski nadškof in slovenski metropolit msgr. Alojz Uran

V sožalni brzojavki je nadškof Uran zapisal, da se je v nedeljo, ko je prejel žalostno novico o smrti srbskega patriarha, pri sveti evharistiji zahvalil za življenje in apostolsko poslanstvo pokojnega patriarha Pavleta. Vernike je povabil, naj se mu pridružijo v molitvi za srbsko pravoslavno Cerkev, s katero nas vežejo sestrske vezi in tisočletno prizadevanje za dušni blagor naših narodov.

Nadškof Uran je v imenu katoliške Cerkve na Slovenskem Svetemu sinodu srbske pravoslavne Cerkve ter vsem bratom in sestram v Jezusu Kristusu izrekel globoko sožalje. Skupaj s škofi, duhovniki, diakoni, redovniki, redovnicami in Božjim ljudstvom je srbskim vernikom zagotovil duhovno bližino ter molitveni spomin, vsem, ki jih je njegov odhod prizadel, pa zaželel obilje tolažbe in Božje milosti. Zapisal je še, da se bomo s hvaležnostjo še naprej spominjali velikega pastirja, ki si je v težkem zgodovinskem obdobju prizadeval za zaupano čredo, da bi mogla živeti iz vere in pričevati za Kristusa Odrešenika in izrazil upanje, da bo njegovo poslanstvo obrodilo sad evangelijskih vrednot v srbskem narodu.

Ob koncu je nadškof Uran Svetemu sinodu zaželel darov Svetega Duha, predvsem tistim, ki jih Gospod kliče, da bi nadaljevali pastirsko vodenje srbske pravoslavne Cerkve.

Pogreba patriarha Pavla, ki bo jutri, v četrtek, 19. novembra 2009, v Beogradu, se bodo iz Slovenije udeležili mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger, Janez Lesnika in Anton Rojc.

Poleg že omenjenih Slovencev pa se bo pogreba v uradni delegaciji iz Vatikana skupaj s kardinalom Sodanom in z beograjskim nuncijem udeležil tudi p. dr. Milan Žust DJ, sodelavec Papeškega sveta za edinost kristjanov.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh