Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Španski duhovnik in glasbenik umrl po tragični nesreči na velikonočno vigilijo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 04. 2024 / 10:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2024 / 11:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Španski duhovnik in glasbenik umrl po tragični nesreči na velikonočno vigilijo
Španski duhovnik Javier Sanchez je umrl zaradi hudih opeklin. FOTO: Óscar Cortel/Nadškofija Zaragoza

Španski duhovnik in glasbenik umrl po tragični nesreči na velikonočno vigilijo

V Španiji bodo danes pokopali duhovnika, ki je pet dni po tragični nesreči na letošnjo velikonočno vigilijo v bolnišnici podlegel hudim opeklinam.

Priljubljeni duhovnik in glasbenik Javier Sánchez iz nadškofije Zaragoza je v četrtek zgodaj zjutraj umrl zaradi opeklin, ki jih je utrpel, ko so se med sobotno velikonočno vigilijo ob prižiganju velikonočne sveče vžgala njegova mašna oblačila. Kot so po navedbah spletnega portala CNA poročali španski mediji, je duhovnik »poskušal zaščititi redovnice v samostanu«, kjer je obhajal velikonočno vigilijo.

60-letni Javier Sánchez je bil med verniki zelo priljubljen tudi kot rock glasbenik: med drugim je leta 2011 nastopil na svetovnem dnevu mladih v Madridu.

60-letni Sánchez, župnik pri sv. Gregorju v Zaragozi, je bil med tamkajšnjimi verniki zelo priljubljen tudi kot rock glasbenik: med drugim je leta 2011 nastopil na svetovnem dnevu mladih v Madridu. Imel je številne koncerte v Španiji in po vsej Evropi, izdal pa je tudi tri albume.


Ko je blagoslavljal velikonočni ogenj med velikonočno vigilijo, so se vžgala njegova oblačila, pri čemer je po telesu utrpel 50-odstotne opekline, kot navajajo škofijski viri. Po nesreči so duhovnika nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, vendar je pet dni pozneje poškodbam podlegel.

Javierja Sáncheza bodo pokopali danes opoldne. Pogrebno sveto mašo bo daroval nadškof Zaragoze Carlos Escribano, popoldne pa se bodo z žalnim bogoslužjem od njega poslovili še verniki njegove župnije.


Prijatelji so se od priljubljenega duhovnika poslovili tudi na družbenih omrežjih: »Naj Te Božja ponižnost in Marijina sladkost varujeta v nebesih. Počivaj v miru. Nikoli te ne bomo pozabili, Javi. Spremljaj nas v slavi.«

Nalaganje
Nazaj na vrh