Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Španski redovnik po stopinjah sestre Cristine

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 04. 2015 / 08:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Španski redovnik po stopinjah sestre Cristine

28-letni redemptorist iz Granade, »Padre Damian«, je presenetil na »Glasu Španije«.

Po zgledu italijanske redovnice Cristine Scuccia v Španiji trenutno mladi duhovnik osvaja glasove žirije pri oddaji »Glas Španije«: 28-letni Damian Maria je premagal »prvo oviro«, saj si je na t.i. »slepi avdiciji« zagotovil glasove žirantov in s tem pridobil možnost nastopa v tekmovalnem delu oddaje. Podobno kot lansko leto pri sestri Cristini je tudi njegova pesem – zapel je skladbo z naslovom »Angels« Robbieja Williamsa – v nekaj dneh na video portalu YouTube postala izjemno priljubljena.



»Padre Damian« prihaja iz Granade in pripada redu redemptoristov. Nekaj časa je kot misijonar deloval v indijski Kalkuti ter v Hondurasu, pred dvema letoma pa je prejel duhovniško posvečenje. Na televizijsko tekmovanje se je prijavil, »da bi po svetu s pesmijo oznanjal ljubezen«, kot je pojasnil v pogovoru za špansko televizijo. Besede zahvale, da želi na tekmovanju z glasbo oznanjati Božjo besedo, pa je duhovniku namenila italijanske pevka Laura Pausini, ki je članica španske žirije.

Prve korake je pred letom dni napravila že italijanska redovnica Cristina Scuccia. Uršulinko, ki prihaja s Sicilije, so po nastopu na glasbenem festivalu, ki ga je organizirala Italijanska škofovska konferenca, povabili k sodelovanju na oddaji »Glas Italije«, kjer je junija lani tudi zmagala. »Pojoča redovnica« je odtlej že izdala prvo zgoščenko.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh