Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spar Slovenija gasilce podprl s 50.000 € donacije

Za vas piše:
P. G.
Objava: 16. 12. 2023 / 06:54
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2023 / 10:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spar Slovenija gasilce podprl s 50.000 € donacije
Ob predaji sredstev gasilcem. FOTO: Gasilska zveza Slovenije

Spar Slovenija gasilce podprl s 50.000 € donacije

V podjetju Spar Slovenija so prostovoljnim gasilcem predali donacijo v višini 50.000 evrov. V dobrodelni akciji so z nakupom piškotov in pošiljanjem digitalnih lepih misli sodelovali tudi kupci, Gasilska zveza Slovenije pa bo prejeta sredstva namenila spodbujanju zanimanja za prostovoljno gasilstvo med mladimi.

Kot so zapisali v izjavi za medije, se v podjetju Spar Slovenija zavedajo pomembne vloge gasilcev, ki zagotavljajo hitro in učinkovito pomoč komurkoli, kjerkoli in kadarkoli je ta potrebna, tudi če pri tem tvegajo lastna življenja.

Dobri piškoti za dobre može

Z gasilci, predstavljenimi kot »dobrimi možmi«, so zato zasnovali praznično dobrodelno akcijo, v kateri so lahko kupci sodelovali z nakupom »dobrih piškotov« in pošiljanjem lepih misli za gasilce v obliki digitalnega piškotka na Sparovi spletni strani. Skupno je bilo zbranih več kot 1000 lepih misli, s katerimi bodo okrasili slovenske gasilske postaje, z nakupom piškotov pa so kupci za prostovoljne gasilke in gasilce zbrali 25.000 evrov.

Predstavnika GZS in predstavnika podjetja Spar Slovenija. FOTO: Gasilska zveza Slovenije

Zbran znesek podvojili

Podjetje Spar Slovenija se je odločilo zbrani znesek podvojiti, zato bo Gasilska zveza Slovenije prejela donacijo v višini 50.000 evrov. Ob včerajšnji predaji donacije je glavni izvršni direktor Spar Slovenija David Kovačič pojasnil, zakaj so se odločili za podvojitev zneska: »Prostovoljno gasilstvo predstavlja močno, povezano in srčno skupnost, ki se v zadnjih letih sooča s pomanjkanjem podmladka. Ob brezpogojni pomoči, ki smo je bili deležni že neštetokrat, smo jim v podjetju Spar Slovenija želeli izkazati svojo naklonjenost in spoštovanje. S svojo pripravljenostjo na nudenje takojšnje in nesebične pomoči nam namreč dajejo občutek varnosti.«


Sredstva namenjena spodbujanju zanimanja mladih za gasilstvo

Slovensko prostovoljno gasilstvo se lahko pohvali z dolgo nepretrgano tradicijo, po zadnjih podatkih pa šteje že več kot 173.000 gasilcev. Cilj Gasilske zveze Slovenije je pridobiti več mladih članov, saj se zavedajo, da so oni prihodnost za nadaljevanje poslanstva pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč. »Predvsem v zadnjih letih opažamo upad članstva v mestih, kjer gasilstvo najbrž ni dovolj konkurenčno preostalim interesnim dejavnostim, zato se trudimo, da bi ga dvignili na raven, ki bi spodbudila večje zanimanje,« pojasnjuje Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Z najmlajšimi. FOTO: Gasilska zveza Slovenije

Prav zdaj se pripravljajo na mednarodno gasilsko mladinsko olimpijado CTIF, ki bo prihodnje leto med 21. in 28. julijem v italijanskem Trentinu. Mladi gasilci z udejstvovanjem na tovrstnih tekmovanjih namreč občutijo zaupanje in skupnost, poleg tega pa se učijo skupinskega dela, spoznavajo orodje in opremo, pridobivajo na fizični pripravljenosti in se tako sčasoma uvajajo v poznejše operativno delo.

GZS: »Hvala!«

»Gasilska zveza Slovenije je zelo hvaležna podjetju Spar Slovenija za dobrodelno akcijo,« so gasilci zapisali na svoji spletni strani. »S tem dajejo veljavo našemu trudu in ohranjajo našo voljo, da vztrajamo v organizmu sistema zaščite in reševanja ter zagotavljamo hitro in učinkovito pomoč, komurkoli, kjerkoli in kadarkoli je ta potrebna.«

Nalaganje
Nazaj na vrh