Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spodbuda škofa Matjaža k molitvi in zaupanju

Za vas piše:
J. P.
Objava: 05. 08. 2023 / 16:58
Oznake: Molitev, Nesreča, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2023 / 17:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spodbuda škofa Matjaža k molitvi in zaupanju
Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. FOTO: Tatjana Splichal

Spodbuda škofa Matjaža k molitvi in zaupanju

Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž je ob hudih poplavah, ki so prizadele tudi območja Škofije Celje, spodbudil vernike k molitvi in zaupanju s klicem psalmista »Usmili se nas, o Bog, po svoji milosrčnosti!«

Škof Matjaž je ob hudih neurjih izrazil svojo bližino zlasti vsem prizadetim prebivalcem celjske škofije in obljubil molitev za vse, ki so v stiski. Obenem se je zahvalil vsem, ki nesebično pomagajo drugim, v veri, »da je Gospod z nami tudi v tem viharju preizkušenj in podarja tolažbo in moč vsem potrebnim«.

Spodbuda sv. arškega župnika

»Sprejmimo spodbudo petkovega godovnjaka svetega arškega župnika Janeza Vianneya h goreči in zaupni molitvi: 'Molitev nas nikoli ne pusti brez tolažbe. Je kakor med, ki teče v dušo in oslaja vse trpljenje,« se je na svetnikove besede naslonil celjski škof.

Molitev pred najsvetejšim in pri večerni maši

Vse vernike v škofiji je msgr. dr. Maksimilijan Matjaž še povabil, da se povežejo v skupni molitvi k Bogu za odvrnitev nesreče in Božje varstvo. Svoj zapis je zaključil z napovedjo, da bodo v celjski stolnici v ta namen v teh dneh molili pred Najsvetejšim in pri večerni maši.

Nalaganje
Nazaj na vrh