Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Spodbuden’ odgovor bratovščine sv. Pija

Objava: 19. 04. 2012 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Spodbuden’ odgovor bratovščine sv. Pija

Po pritrdilnem odgovoru bi se Bratovščina sv. Pija lahko ponovno združila s katoliško Cerkvijo že v prvi polovici letošnjega leta.

V Vatikanu so prejeli pritrdilni odgovor vrhovnega predstojnika Bratovščine sv. Pija, Bernarda Fellaya. V nasprotju z dosedanjimi nezadovoljivimi odgovori gre tokrat za ‘korak naprej in spodbuden potek dogodkov’, je minulo sredo na konferenci za časnikarje pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Istočasno so v Vatikanu objavili sporočilo papeške komisije ‘Ecclesia Dei’, v katerem je zapisano, da bodo besedilo preverili pristojni uradi in ga nato posredovali papežu, ki bo sprejel dokončno odločitev. Komisija ‘Ecclesia Dei’, ki je del vatikanske Kongregacije za nauk vere, je pristojna za stike s ‘tradicionalističnimi združenji’. O vsebini Fellayevega odgovora zaenkrat ni bilo uradnih objav, ‘na vpogled’ pa naj bi ga dobila vatikanska izvedenca Andrea Tornielli (ki piše za italijanski časnik ‘La Stampa’) in Jean-Marie Guenois (časnikar francoskega dnevnika ‘Le Figaro’).

P. Lombardi je med tiskovno konferenco povedal, da to še ni dokončni izid, saj dialog z lefebvrovci še ni zaključen. Fellayev odgovor bo zdaj ‘v najkrajšem času’ predelala Kongregacija za nauk vere.

Kot pišeta Tornielli in Guenois, naj bi Fellayev odgovor razčlenili na naslednji seji Kongregacije za nauk vere, t.i. ‘Feria Quarta’, ki je predvidena v prvi polovici maja.
Tiskovni predstavnik Bratovščine sv. Pija, Alain Lorans, je za švicarsko katoliško agencijo APIC povedal, da proces odločanja tudi znotraj bratovščine še ni zaključen, pač pa so njeni člani zaenkrat še ‘v fazi preučevanja’.

Vatikan je Fellayu na srečanju 16. marca izrazil zahtevo, naj v mesecu dni podpiše ‘dogmatično preambulo’, vsebina katere je doslej znana le notranjemu krogu vpletenih, s čimer bi priznal cerkveni nauk. Preambula je bila Bratovščini sv. Pija izročena lansko jesen, od tedaj pa so v združenju pospešeno razpravljali o morebitni pritrditvi ali zavrnitvi predloga; očitno se je za pritrdilni odgovor odločila večina članov bratovščine.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh