Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominska slovesnost na dan umora prof. Ehrlicha

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 27. 05. 2020 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 11:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominska slovesnost na dan umora prof. Ehrlicha

26. maja je bila pred Teološko fakulteto spominska žalna slovesnost.

Društvo Združeni ob Lipi sprave in Teološka fakulteta sta na dan umora prof. dr. Lamberta Ehrlicha ter študenta Viktorja Rojica na dvorišču Teološke fakultete 26. maja pripravila spominsko žalno slovesnost.


Udeleženci smo se zbrali na Streliški ulici, kjer je komunistični vosovec umoril Ehrlicha in Rojica.

Udeleženci smo se zbrali na Streliški ulici, kjer je komunistični vosovec umoril Ehrlicha in Rojica, nato pa odšli na dvorišče Teološke fakultete. Na slovesnosti smo zapeli himno, navzoče je v imenu Teološke fakultete pozdravil dr. Mari Osredkar, nato pa je o prof. Ehrlichu spregovoril dr. Janez Juhant.

Komunistični »zločini«, ki naj bi jih zagrešil narodnozavedni mož

Spomnil je, da je Komunistična partija ob umoru v »imenu OF« širila letak na sam dan umora (26. maja) češ, da sta bila likvidirana Ehrlich in Ciril Žebot, a je bil namesto zadnjega slučajno Viktor Rojic. Poziv IO OF naslednji dan je sporočal, da je bil »po organih Varnostno-obveščevalne službe OF kot izdajalec interesov slovenskega naroda ustreljen dr. Lambert Ehrlich«. Izjava v dokumentih revolucije je na treh straneh naštevala »zločine«, ki naj bi jih zagrešil narodnozavedni mož.


V imenu Teološke fakultete je dr. Mari Osredkar položil rože ob Ehrlichov kip.

Požrtvovalno delovanje za narod so morilci načrtno mazali

»55 let so Ehrlichovo nesebično in požrtvovalno delovanje za narod in slovensko državo morilci načrtno mazali, ko so s krvavim prevratom svet postavili na glavo,« je dejal govornik in dodal, da so mučence za vero in narod: Ehrlicha, Natlačena, Kiklja ter druge lažno razglasili za »narodne izdajalce« in jih oblatili; Ehrlichu in še nekaterim so leta 1946 celo oskrunili grob. Škof Anton Vovk je tisto leto ob Kristusovem grobu med drugim pridigal: »Le včasih se je zgodilo, da so divje hijene vdrle na pokopališče in razkopale ter oskrunile grobove.«

Propagandno blatenje se vzdržuje

Dr. Juhant je spomnil, da po 30 letih samostojne države še nismo oprali teh domnevnih »madežev« in se očistili laži. »Nasprotno: Vodstvo demokratične stranke se danes klanja 'heroju' Kidriču, ki je z drugimi med vojno in po njej dal pomoriti nad sto tisoč ljudi.


O prof. Ehrlichu je spregovoril dr. Janez Juhant.

Slovenci, ki še vedno ne vedo resnice o svojih resničnih velikanih in mučenikih, se bojijo govoriti o pravih narodnih ter verskih voditeljih, ki so za vero in narod dali vse, celo svoja življenja.
Propagandno blatenje se vzdržuje, dodajajo se nove žrtve, ki jih proizvaja 'levičarska' ikonografija 'redeče zvezde' za ohranjanje 'Orwellove farme' na račun drugih ob medvedji uslugi revnim in nazadovanju naroda in države.«

Na ulici še naprej terjajo privilegije in udobni lastni kapitalizem

»Pandemija Covid 19 v Sloveniji in svetu terja od nas prevrednotenje vrednot,« meni dr. Juhant. »Slovenci smo dodatno obremenjeni s mentaliteto životarjenja, ki so ga sistematično vzdrževale vlade socialističnih privilegijev. Njih pristaši stalno pridigajo, naj se ne vračamo v preteklost, a za svoje preživetje nas kar naprej posiljujejo s socialističnimi simboli in prakso, ki se v demokraciji kaže kot groteskna.


Dr. Janez Juhant že vrsto let zvesto pričuje o umorjenem profesorju.

Tisti, ki so si z nasilno logiko revolucije in mahinacijami tranzicije pridobili kapital(izem) na račun državljanov, zdaj z ikonografijo oziroma masko socializma na ulici terjajo še naprej privilegije in udobni lastni kapitalizem, na račun nedela, životarjenja in izžemanja drugih. Povprečje in mentaliteta državnih jasli poganjata »upornike« vladnim ukrepom, in mediji to celo spodbujajo.«
Slovesnost smo sklenili z molitvijo.

Govor dr. Juhanta je v priponki.


Ehrlich Lambert, spominska slovesnost, TF, govor Janez Juhant, 26. 5. 2020.doc

Foto: Ivo Žajdela

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh