Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomnili so se otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu [FOTO]

Za vas piše:
Anja Maver
Objava: 15. 10. 2023 / 20:21
Oznake: Dogodek, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2023 / 08:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spomnili so se otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu [FOTO]
Zavod ŽIV!M je pripravil spominsko slovesnost ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju. FOTO: Franci Pečnik

Spomnili so se otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu [FOTO]

Celoten mesec oktober je mesec ozaveščanja o izgubi otrok, zato se 15. oktobra po vsem svetu prav posebej spominjamo otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Da bi obeležili ta dan, je Zavod ŽIV!M na pokopališču Podkraj v Velenju organiziral spominsko slovesnost za vse otroke, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.

Dogodek se je pričel s pesmijo Ko dvigneš me, ki jo je ob spremljavi kitare zapel Marko Nzobandora. Sledil je nagovor ustanoviteljice zavoda ŽIV!M Katarine Nzobandora, vse prisotne je pozdravila tudi predstavnica Hospica. Po zaključni pesmi Ni še čas, smo žalujoči starši prižgali svečke v spomin našim umrlim otrokom in jih v sprevodu odnesli do obeležja.

FOTO: Franci Pečnik 

Kdor je želel, je lahko na svečke zapisal tudi imena umrlih otrok. Pri spominskem obeležju smo svečke odložili in se v trenutkih tišine preko molitve povezali z našimi otroci v nebesih. Na ta spominski dan je tudi mestna občina Velenje poskrbela, da je bila Vista, park z razgledom, obarvana v roza in modro barvo.

Nalaganje
Nazaj na vrh