Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominske slovesnosti za umrle ruske vojne ujetnike

Objava: 30. 07. 2012 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominske slovesnosti za umrle ruske vojne ujetnike

Včeraj so se s spominsko slovesnostjo in molitvijo za rajne pri Ruski kapeli sv. Vladimirja pod Vršičem končale letošnje slovesnosti za med prvo svetovno vojno pri gradnji ceste čez prelaz Vršič tragično preminulimi ruskimi vojnimi ujetniki.

Včeraj, 29. avgusta, so se s spominsko slovesnostjo in molitvijo za rajne pri Ruski kapeli sv. Vladimirja pod Vršičem končale letošnje slovesnosti za med prvo svetovno vojno pri gradnji ceste čez prelaz Vršič tragično preminulimi ruskimi vojnimi ujetniki. Iz Rusije se jih je udeležila visoka cerkvena in državna delegacija; cerkveno je vodil vikar moskovske eparhije škof Sava Voskresenski. Pevski del slovesnosti so tokrat obogatili člani Ruskega državnega narodnega zbora z Volge (iz Samare) in Komorni zbor katedrale Smolni iz Sankt Peterburga.

Mašo za pri gradnji ceste umrle ruske vojne ujetnike je 28. julija v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Kranjski Gori daroval ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki se je v imenu Slovenske škofovske konference udeležil tudi nedeljske slovesnosti pri Ruski kapeli. Molitev za rajne je opravil škof Sava.

Pred mašo so ruski pevci in domači mešani pevski zbor »pod lipo« zapeli več pesmi, po njej pa je bil v dvorani Vitranc koncert slovitega pevskega zbora iz Sankt Peterburga.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh