Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomladansko plenarno zasedanje COMECE

Objava: 06. 04. 2011 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spomladansko plenarno zasedanje COMECE

Iz Slovenije se plenarnega zasedanja udeležuje mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek.

V Bruslju od danes, srede, 6., do petka, 8. aprila 2011 poteka plenarno zasedanje COMECE. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, se iz Slovenije plenarnega zasedanja udeležuje mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek.

Glavna tema srečanja je stanje krščanskih Cerkva v Magrebu in na Bližnjem vzhodu. Na to temo bo nocoj potekal debatni večer, ki se ga bodo udeležili koptski patriarh iz Egipta kardinal Antonius Naguib, maronitski nadškof iz Cipra msgr. Youssef Soueif, in libanonski geopolitični analitik prof. Nabil Khalife.

Udeleženci se bodo h glavni temi vrnili jutri, ko bodo najprej prisluhnili uvodnemu predavanju kardinala Naguiba, nato pa se bodo seznanili z analizami različnih strokovnjakov, ki bodo obravnavali politične dogodke na splošno in najnovejše dogajanje na tem področju, izzive in omejitve zunanje politike Evropske zveze do arabskega sveta ter zunanjepolitično delovanje Evropske zveze in pričakovanja krščanskih Cerkva. Dan bodo sklenili s pogovorom o glavni temi, s predstavitvijo pobud in dejavnosti tajništva COMECE v zvezi s priseljenci iz severne Afrike ter s poročilom stalnega opazovalca Svetega sedeža pri Svetu Evrope msgr. Alda Giordana.

Udeleženci zasedanja se bodo v petek, zadnji dan zasedanja, seznanili s pobudami in dejavnostmi tajništva Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) na področju pravnih zadev, raziskav in bioetike, ekonomske in socialne politike, spoštovanja nedelje, verskega pouka v evropskih šolah in kmetijske politike po letu 2013. Seznanili se bodo tudi s poročilom o dejavnostih CCEE, ki ga bo podal njegov generalni tajnik dr. Duarte da Cunha, in s pomembnejšimi dogodki v prihodnosti.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh