Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spor glede prodaje samostana se nadaljuje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 08. 2015 / 09:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spor glede prodaje samostana se nadaljuje

Ameriška pevka Katy Perry želi kupiti prostore nekdanjega samostana v Los Angelesu.

Pravni spor med pevko Katy Perry, ameriškimi redovnicami in nadškofijo Los Angeles glede nekdanjega samostana prehaja v naslednji krog. Med zaslišanjem v Los Angelesu je sodnik James Chalfant minuli teden po navedbah krajevnih medijev pojasnil, da ima le tamkajšnji nadškof pravico razpolaganja z zaželjeno nepremičnino, s katere je čudovit panoramski pogled na vse mesto. Prodaja samostana »Los Feliz« oblikovalki Dani Hollister, ki je nepremičnino kupila od tamkajšnjih redovnic, je tako po sodnikovi odločitvi neveljavna.



Sodnik je s tem zagotovil pravico losangeleškemu nadškofu Joseju Gomezu, ki je želel posestvo Perryjevi prodati za 14,5 milijonov dolarjev (13,2 milijonov evrov). Medtem ko je nadškofija s Perryjevo še urejala podrobnosti glede prodaje, sta dve izmed petih še živih redovnic sedež nekdanjega samostana prodali Hollisterjevi. Redovnice odločno nasprotujejo, da bi prostori nekdanjega samostana prešli v roke pevke Perryjeve.



S tem pa seveda ni še nič odločeno. Po sodnikovi odločitvi objekta zaenkrat ni mogoče prodati ne Perryjevi ne Hollisterjevi. Sodnik Chalfant je predlagal, naj obe stranki predložita ponudbi in stavbo do zaključka pravnega spora najameta. V času postopka mora Hollisterjeva, ki se je v prostore nekdanjega samostana že vselila, redovnicam mesečno plačevati podporo v višini 25.000 dolarjev (23.000 evrov).

Septembra naj bi se stranki znova srečali na sodišču. Po oceni poznavalcev bi lahko sodni postopek trajal še leta.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh