Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporazum o Fulbrightovem programu izmenjav

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 25. 03. 2022 / 10:45
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2022 / 11:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sporazum o Fulbrightovem programu izmenjav
Zakon o ratifikaciji memoranduma. FOTO: U.S. Embassy Ljubljana

Sporazum o Fulbrightovem programu izmenjav

ZDA in Slovenija sta včeraj podpisali nov memorandum o soglasju o Fulbrightovem programu izmenjav, ki bo veljal za nedoločen čas.

Zakon o ratifikaciji memoranduma sta podpisali veleposlanica Jamie L. Harpootlian in slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

»Podpis Fulbrightovega memoranduma med Slovenijo in ZDA za neomejeno obdobje priča o dobrem dosedanjem sodelovanju, zgrajenem tesnem in trdnem zaupanju in podpori znanju obeh držav za prihodnje,« pravi ministrica Kustec.

Soglasje daje pravno podlago za ta ameriški vladni program mednarodnih izobraževalnih izmenjav v Sloveniji, poroča STA.


V programu doslej prek 400 doktorskih študentov in raziskovalcev

Prejšnji memorandum o soglasju se je iztekel decembra 2021. Novi memorandum odpravlja klavzulo o časovni omejitvi veljavnosti sporazuma in kodificira spremembe prejšnjega memoranduma o soglasju iz leta 2014, navaja ministrstvo za šolstvo.

»Z odpravo klavzule o časovni omejitvi veljavnosti bo ta sporazum veljal za nedoločen čas. To bo akademikom in znanstvenikom omogočilo povezovanje in gradnjo mostov, ki bodo poglobili vezi med našima državama,« je dejala veleposlanica Harpootlian.

Od leta 1993 je bilo v program vključenih prek 400 doktorskih študentov in raziskovalcev, in sicer 212 slovenskih in 190 ameriških.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh