Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Spovedni maraton« med kolumbijskimi nakupovalci

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 19. 10. 2015 / 08:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Spovedni maraton« med kolumbijskimi nakupovalci

350 duhovnikov je dva dni podeljevalo zakrament sprave v nakupovalnem središču.

V latinskoameriški državi Kolumbiji, kjer se med katoličane prišteva okoli 70 % državljanov, ni nič nenavadnega, če po cerkvah, verskih šolah ali bolnišnicah naletimo na duhovnika. Cela množica duhovnikov v nakupovalnem središču pa je po drugi strani precej redek pojav.



Natančno to se je pred dnevi zgodilo obiskovalcem nakupovalnega središča Gran Estación v kolumbijski prestolnici Bogoti. Okoli 350 duhovnikov je 6. in 7. oktobra v omenjenem središču sodelovalo v »spovednem maratonu«. Duhovniki so sedeli na različnih krajih po nakupovalnem središču in obiskovalcem podeljevali zakrament sprave ali pa jim bili na voljo za pogovor.

Akcijo je na svoji spletni strani napovedala Kolumbijska škofovska konferenca. »To je enkratna priložnost, da se približamo ljudem in jim pomagamo, da bi se lahko spravili z Bogom«, je pojasnil p. Ariel Viafara, eden izmed sodelujočih spovednikov. Nakupovalno središče so izbrali zato, ker sta tam na voljo tudi kapela in prostor za molitev.

Kot je poudaril župnik Hernán Baéz, v čigar župniji stoji omenjeno nakupovalno središče, pa so s spovednima dnevoma pokazali, da je usmiljeni Jezus navzoč povsod, celo v nakupovalnem središču.

Vir: kath.net / CNA
Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh