Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajte ljudi, kraje in dogodke iz preteklosti

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 08. 05. 2020 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2020 / 07:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spoznajte ljudi, kraje in dogodke iz preteklosti

Spoznajte ljudi, kraje in dogodke iz preteklosti

Ustvarjalci revije o zgodovini Slo, časi, kraji, ljudje so se znova podali v preteklost in raziskovali takratni čas.
Ustvarjalci revije o zgodovini Slo, časi, kraji, ljudje so se znova podali v preteklost in raziskovali naše prednike, predmete, ki so jih pustili za seboj, čase, v katerih so živeli, in naravne značilnosti skozi čas.

Odkrili so, kakšen je bil koliščarski pes in kaj je jedel, kakšna vojaška odlikovanja so prejeli Prekmurci v prvi svetovni vojni, kaj se je groznega dogajalo 27. januarja 1919 v Mariboru in zakaj je v začetku 20. let 20. stoletja Strunjan zajel val nasilja.

Raziskali so tudi antično svetišče pri Novi Štifti, Božično jamo, kako so redovnice živele v samostanu sv. Klare v Kopru, kaj se je zgodilo z borovniškim viaduktom in kakšne polemike so se razvnele ob gradnji vipavske hitre ceste.

Kaj pa ljudje? Ljubitelje romanov bo pritegnil članek o prvem romanopiscu na Kranjskem baronu Francu Wützensteinu, druge bo zanimalo, kaj so na naših tleh počeli lord Nelson in trije admirali iz slovenskih dežel ali kdo je bil feldmaršal in vojni minister baron Alexander von Krobatin. Intimne odnose med našimi predniki pa predstavlja Milena Miklavčič.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh