Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spremembe na uredništvu tednika Družina

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 11. 09. 2017 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spremembe na uredništvu tednika Družina

Odgovorni urednik mag. Franci Petrič z 21. novembrom 2017 zaključuje mandat in delo na čelu tednika Družina.
Drage naročnice in naročniki, dragi prijatelji,

Dolgoletni odgovorni urednik mag. Franci Petrič z 21. novembrom 2017, po 25 letih uspešnega delovanja, zaključuje mandat in delo na čelu tednika Družina. Tako kot ga je pokojni nadškof dr. Alojzij Šuštar leta 1992 določil za prevzem odgovornosti v naši družbi, ga je sedaj msgr. Stanislav Zore, nadškof in metropolit ter predsednik Slovenske škofovske konference, poklical nazaj k delovanju v Nadškofiji Ljubljana. Čeprav manjka do slovesa še tri mesece in bo v tem času zagotovo še priložnost, da prav posebno izpostavimo Francijevo zavzetost, trud in rodovitno delovanje, bi se mu rad že danes zahvalil za izjemno delo pri razvoju našega tednika.

Ob tem vam tudi želim sporočiti, da sem s soglasjem slovenskih škofov, družbenikov in nadzornega sveta ter pozitivnim mnenjem uredništva tednika Družina imenoval Boštjana Debevca za odgovornega urednika tednika Družina za obdobje petih let (21.11.2017-19.11.2022). Boštjan Debevec ima široke izkušnje kot časopisno- revijalni, radijski in televizijski novinar in urednik. Novinarsko pot je začel na Televiziji Slovenija leta 2001 na verskem uredništvu. Leta 2007 je bil povabljen na Radio Slovenija. Tam je zasnoval Uredništvo za religije in verstva ter bil 5 let tudi urednik. Sodeloval je tudi z Družino in 5 let vodil uredništvo Božjega okolja.

Ob imenovanju novega odgovornega urednika je bil ustanovljen tudi programski svet tednika Družina, ki bo svetovalno telo in v pomoč odgovornemu uredniku pri vsebinskem usmerjanju tednika ter pri stiku z bralci in širšim občestvom. Dr. Jože Plut(ljubljanska nadškofija) prevzema odgovornost vodje programskega sveta tednika in duhovnega asistenta Družine za obdobje od 21.11.2017 do 19.11.2022. Pri nas bo vsak teden. Ostala člana programskega sveta v tem obdobju pa sta mag. Bogdan Vidmar (koprska nadškofija)in dr. David Kraner (škofija Murska sobota). Svet se bo sestajal predvidoma štirikrat letno in bo prostor za nove ideje in predloge ter priložnost, da bo Družina utripala še bolj vseslovensko, še bližje ljudem, s posluhom za množico lokalnih cerkvenih občestev, župnij in škofij, ki skupaj sestavljamo slovensko Cerkev.

Dr. Jože Plut opravlja različne odgovorne službe. Je arhidiakon II. arhidiakonata Nadškofije Ljubljana ter stolni kanonik, ob tem pa danes tudi upravitelj župnije Polica, sicer pa je najbolj poznan v vlogi dolgoletnega vojaškega vikarja v Republiki Sloveniji, v zadnjih letih pa v vlogi stolnega župnika v Ljubljani. Mag. Bogdan Vidmar je duhovni pomočnik v župniji Bovec, dr. David Kraner pa je trenutno v Rimu, kjer je pred časom doktoriral s tezo o podobi Cerkve, ki jo prek medijev zaznava javnost.

Novi odgovorni urednik in programski svet bodo nastopili čez slabe tri mesece, v tem času pa bo potekalo prenašanje znanja in izkušenj, načrtovanje dela med dosedanjim in novim urednikom, priprave na delovanje programskega sveta ter vključevanje vodje programskega sveta in duhovnega asistenta tednika v ritem delovanja uredništva. Tako kot nas vsak zaključek nekega obdobja in poslovitev od dolgoletnega sodelavca navdaja z nostalgijo, nas obenem novi sodelavci in novi izzivi navdajajo z veseljem in upanjem, da bomo tudi v prihodnosti z novimi močmi lahko še naprej uspešno opravljali vlogo, ki nam je zaupana. Z novo organizacijsko strukturo želimo nadaljevati naše oznanjevalno in pastoralno poslanstvo, razvijati stike z bralci in utrditi uspešnost dosedanjega delovanja. Pri tem pa računamo na vašo spodbudo in podporo, predvsem pa na Božjo pomoč, brez katere ni življenja, ne rodovitnosti, ne sadov v Njegovem vinogradu.

Lepo vas pozdravljam,

Tone Rode, direktor

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh