Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečali se bomo v Beltincih in skupaj molili za mir

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 05. 10. 2022 / 13:23
Oznake: Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečali se bomo v Beltincih in skupaj molili za mir
Na današnji predstavitvi v prostorih Škofije Murska Sobota. FOTO: Karlo Smodiš

Srečali se bomo v Beltincih in skupaj molili za mir

V beltinski župniji so priprave na srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov, ki bo v soboto, 8. oktobra, ob 10. uri, v polnem teku. Srečanje in spremljajoče dogodke ob njem so predstavili na današnji novinarski konferenci v prostorih Škofije Murska Sobota.

Tiskovni predstavnik srečanja mag. Simon Štihec je povedal, da priprave na srečanje potekajo po predvidenem načrtu.

Za mir in sožitje

Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf je ob oceni razmer v svetu in nevarnosti za svetovni mir dejal, da bodo na srečanju molili tudi za mir in sožitje med narodi: »V duhu sinode se bomo v Beltincih zato srečali pod geslom Skupaj na poti vere in miru. Vera in mir ne domujeta tam, kjer je strah, ampak tam, kjer je veselje. V Beltincih bo zato v soboto, 8. oktobra, praznik veselja, da smo iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske prišili skupaj vsi, ki verujemo v Kristusa in tudi tisti, ki ne verujejo, pa v srcu dobro mislijo in imajo dobre namene.«

Mladi se bodo srečali v petek

Koordinator srečanja Aljaž Baša je v predstavitvi dogajanja poudaril srečanje mladih, ki bo že v petek zvečer, ob 20. uri. Pripravlja ga mednarodna ekipa. Za mlade od drugod bo organizirano tudi prenočevanje.

Sprejem relikvij in predstavitev knjige o sv. Ladislavu

Beltinski župnik Boris Kučko pa v Beltince vabi že v četrtek popoldne, 6. oktobra, ko bodo v beltinski župnijski cerkvi slovesno sprejeli relikvije sv. Ladislava. Po molitveni uri bo v župnijskem domu predstavitev knjige o sv. Ladislavu, ki jo je napisal dr. Andrej Lažeta in jo je izdala založba Družina.

S Hrvaške več kot 60 avtobusov

Srečanja se veselijo tudi hrvaški romarji, je na tiskovni konferenci dejal Marko Domiter, tajnik varaždinskega škofa, in poudaril pomen dobrih medsosedskih odnosov. Sobotno liturgično dogajanje je predstavil ljutomerski župnik Goran Merica, zadolžen za organizacijo maše. Med drugim bo ob godbi na pihala pri maši sodelovalo več kot 120 pevcev združenih zborov.

Po neuradnih podatkih je iz Hrvaške najavljenih že 60 avtobusov romarjev. Ti si bodo po osrednji slovesnosti ogledali tudi bližnje romarske in župnijske cerkve.

Nalaganje
Nazaj na vrh