Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje cerkvenih pevcev soboške škofije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 05. 2023 / 07:53
Oznake: Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2023 / 07:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje cerkvenih pevcev soboške škofije
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Srečanje cerkvenih pevcev soboške škofije

»Kdor poje, zlo ne misli«, pravi slovenski pregovor. To gotovo velja tudi za pevce, ki so se v nedeljo, 28. maja, zbrali pri cerkvi sv. Ane v Boreči v župniji Gornji Petrovci, kjer je potekalo že 28. majniško srečanje cerkvenih pevcev soboške škofije.

Srečanje je tudi tokrat organiziral Ciril Kozar, škofijski referent za cerkveno ljudsko petje. Na majniškem srečanju so sodelovale pevske skupine iz petih župnij: cerkveni pevci iz župnije Dolenci, vokalna skupina Magdalenke iz župnije Kančevci, starejši zbor iz župnije Beltinci, cerkveni pevci iz župnije Markovci, cerkveni pevci iz župnije Gornji Petrovci in cerkveni pevci iz Bratonec, župnija Beltinci.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Vsaka skupna zapela dve Marijini pesmi

Program, v katerem je vsaka skupina zapela dve Marijini pesmi, je povezoval Srečko Kalamar. »Vse zbrane je v začetku pozdravil domači župnik Dejan Horvat, ob sklepu pa jih je nagovoril župan občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber. Srečanje ni bilo tekmovalnega značaja, temveč so se pevci zbrali zato, da bi zapeli Mariji v čast, kakor pojejo nedeljo za nedeljo pri bogoslužju v domačih cerkvah,« so zapisali na škofijski spletni strani.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Srečanje so zaključili z majniško pesmijo Spet kliče nas venčani maj, zatem pa so druženje nadaljevali ob okrepčilu, ki so ga pripravili verniki domače župnije.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh