Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert slovenskih pesmi v Malečniku

Za vas piše:
V. B.
Objava: 25. 05. 2023 / 13:23
Oznake: Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2023 / 13:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncert slovenskih pesmi v Malečniku
FOTO: Župnija Malečnik

Koncert slovenskih pesmi v Malečniku

V soboto, 20. maja, je v gotski Marijini romarski cerkvi na Gorci nad Malečnikom potekal koncert slovenskih pesmi, ki ga je izvedel mešani pevski zbor Slovenski cvet iz mesta Moers v Nemčiji.

Zbor Slovenski cvet je bil ustanovljen in je začel delovati leta 1977. Nastopajo na cerkvenih in državnih prireditvah ter še ob raznih drugih priložnostih. Vsa leta prepevajo bodisi samostojno ali pa še s kakšno slovensko skupino ali zborom. Tudi v zadnjem obdobju imajo letno do deset samostojnih nastopov, večkrat pa sodelujejo kot gostujoči zbor pri drugih slovenskih društvih. Organizirali in izvedli pa so že nekaj koncertov za pretežno nemško publiko in dosegli zavidljive ocene.

V vseh 45 letih v Porurju skoraj ni bilo slovesnosti slovenskih društev brez pevcev "Slovenskega cveta". Nastopili so v Švici, Franciji, Belgiji, Nemčiji, Kanadi, na Švedskem, Nizozemskem in v Sloveniji. Vsa leta z veseljem in ponosom zastopajo Slovenijo in njen narod.

V do zadnjega kotička polni Marijini cerkvi na Gorci so s slovenskimi narodnimi pesmimi razveselili obiskovalce, v nedeljo, 21. maja, pa so prepevali še pri nedeljski sveti maši v župnijski cerkvi Sv. Petra v Malečniku.


Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh