Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 03. 07. 2009 / 12:53
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc

Srečanja se bo v imenu Slovenske škofovske konference udeležil generalni tajnik dr. Andrej Saje

Od četrtka, 9. julija do ponedeljka, 13. julija 2009 bo v mestu Lvov v Ukrajini v organizaciji CCEE potekalo redno letno srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc. Srečanja se bo v imenu Slovenske škofovske konference udeležil generalni tajnik dr. Andrej Saje.

Poleg pregleda in ovrednotenja dela ter najpomembnejših dogodkov na lokalni in mednarodni ravni v okviru posameznih škofovskih konferenc v preteklem letu ter načrtov za prihodnje leto se bodo tajniki pogovarjali tudi o aktualnih družbenih temah, med drugim o posledicah globalne finančno-gospodarske krize ter izzivih, ki so jih prinesli izidi zadnjih volitev v Evropski parlament.

Na programu bodo srečanja s predstavniki ukrajinske civilne in cerkvene oblasti. Predstavniki zahodnega, latinskega (ki je prevladujoč pri nas) in grkokatoliškega obreda v katoliški Cerkvi v Ukrajini bodo predstavili tamkajšnje življenje in delovanje. Tajnike bodo seznanili z odnosi s pravoslavno Cerkvijo ter odnosi med državo in verskimi skupnostmi. Srečali se bodo z apostolskim nuncijem v Ukrajini, Slovencem msgr. dr. Ivanom Jurkovičem.

V Letu duhovništva, ki ga je junija razglasil papež Benedikt XVI. in ki pomeni novo priložnost za Cerkev v Evropi, bo čas na zasedanju namenjen predavanjem in diskusiji o duhovni(ški)h poklicih, življenju duhovnikov, duhovnosti duhovnikov ter skupnostim, v katerih živijo duhovniki.

Generalni tajnik CCEE P. Duarte da Cunha bo predstavil najpomembnejše dejavnosti tajništva CCEE v preteklem letu ter izzive za prihodnost.

Pred zaključno refleksijo srečanja bodo strokovnjaki osvetlili nekaj tem: vprašanje evtanazije v primeru Englaro v Italiji, Cerkev v medijih (diskusija o medijski odzivnosti na posamezne polemike v različnih deželah) ter vprašanje istospolno usmerjenih in njihovih pravic v Evropi. Tajnik Španske škofovske konference bo predstavil prihodnje svetovno srečanje mladih, ki bo v Madridu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh