Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje katehistov in katehistinj celjske škofije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 10. 2021 / 17:59
Oznake: Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2021 / 18:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje katehistov in katehistinj celjske škofije
Srečanja se je udeležila večina katehistov in katehistinj. FOTO: Marko Dečman/Spletna stran Škofije Celje

Srečanje katehistov in katehistinj celjske škofije

Katehisti in katehistinje, ki sodelujejo v katehezi v župnijah celjske škofije, so se minulo soboto zbrali v župnijski cerkvi sv. Duha na uvodnem srečanju, ki ga je pripravil odbor Škofijske skupnosti katehistinj in katehistov Škofije Celje z voditeljico Sabino Zupan.

Celjski škof Maksimiljan Matjaž je prvič spoznal sodelavke in sodelavce v katehezi. V nagovoru jih je med drugim opogumil in spodbudil, naj bodo predvsem oznanjevalci.

Katehist naj gleda z Očetovim pogledom

Katehistom je položil na srce naj bodo oznanjevalci, ki bodo otrokom in drugim pričevali o kerigmi: da je Jezus Kristus prišel na svet in trpel in umrl, da bi mene in tebe rešil v moji in tvoji situaciji nemoči, omejenosti, ujetosti, žalosti, greha ter mene in tebe preko vstajenja vodil k Očetu. Katehist naj najprej nase in potem na otroke, mlade in odrasle, ki jim govori o Bogu, gleda z Očetovim pogledom - tako kot nas Bog Oče vidi v najglobljem bistvu, ki je dobro, ki je sveto, ki je ljubljeno, ki je Njegovo, so po srečanju zapisali na spletni strani Škofije Celje.

Vabilo k molitvi

Po sveti maši je Sabina Zupan predstavila delo odbora in načrt dogodkov za letošnje pastoralno leto, od adventnega in postnega duhovnega odmika, do izobraževalnih srečanj in družabnih dogodkov. Navzoče je pozdravila tudi s. Brigita Zelič, ki na slovenski ravni vodi Slovensko skupnost katehistinj in katehistov. Med drugim je povabila k molitveni navezi za delo in poslanstvo katehistinj in katehistov.

FOTO: Marko Dečman/Spletna stran Škofije Celje

Iskanje vizije kateheze

Voditelj Pastoralne službe Sandi Koren je v nadaljevanju govoril o iskanju vizije kateheze v celjski škofiji, ki napoveduje določene spremembe v kulturi mišljenja in delovanja, saj nas razmere in poslanstvo, ki nam ga daje Jezus (Pojdite in naredite vse narode za moje učence...) zavezujejo k bolj misijonskemu načinu delovanja in k iskanju novih načinov evangelizacije. Janez Meden pa je predstavil projekt Izbrani, ki so ga prevedli in priredili kot gradivo za pripravo mladih na sveto birmo. 

Kupi v trgovini

Oznanjevalec
54,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh