Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje 'medijskih' škofov

Objava: 10. 03. 2009 / 11:41
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje 'medijskih' škofov

V Rimu ta teden poteka seminar za škofe, ki so pri škofovskih konferencah odgovorni za sredstva družbenega obveščanja. V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se ga je udeležil mariborski pomožni škof msgr. dr. Peter Štumpf, odgovoren za sredstva družbenega obveščanja pri SŠK.

Srečanje je pripravil Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja pod geslom Nove možnosti za cerkveno komunikacijo – sprememba tehnologije v kulturi komunikacij. Vsebinski poudarki so namenjeni teološkim in pastoralnim vidikom.

Predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja nadškof Claudio Maria Celli je v pogovoru za vatikanski dnevnik 'L'Osservatore Romano' srečanje označil kot 'odlično zamisel'.

Udeleženci spoznavajo zgodovino vatikanske filmoteke, s pomočjo predavanj uglednih profesorjev rimskih univerz pa se seznanjajo z novimi metodami komunikacije, teologijo komunikacije, podobami starševstva in otroštva, ki jih oblikujejo in posredujejo sodobni mediji, vzgojnimi potrebami mladih ter z vatikanskimi sredstvi množičnega obveščanja.

Škofje na srečanju zbirajo material za nov cerkveni medijski dokument, ki naj bi razširil in posodobil pastoralno navodilo 'Aetatis novae' (Na pragu novih časov) iz leta 1992. Ob sklepu srečanja bo navzoče nagovoril tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh