Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje Prijateljev radia Ognjišče in srebrna maša

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 18. 07. 2014 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje Prijateljev radia Ognjišče in srebrna maša

Srečanje Prijateljev radia Ognjišče in srebrna maša

V Mariboru bo srečanje Prijateljev radia Ognjišče in slovesna srebrna maša glavnega urednika radia, msgr. Francija Trstenjaka.

Foto: Tatjana Splichal

Radio Ognjišče deluje že 20 let. Okroglo obletnico slavijo z dobrodelno akcijo Dobro delo dobro dene, s katero pomagajo slovenskim družinam v stiski. V Mariboru bo organizirano srečanje Prijateljev radia Ognjišče, hkrati pa bo tudi slovesna srebrna maša glavnega urednika radia, msgr. Francija Trstenjaka.

V njegovi domači župniji, v mariborski stolnici sv. Janeza Krstnika in ob grobu bl. škofa Slomška, bo ob 15h molitev za nove duhovniške in redovniške poklice, nato pa slovesna srebrna maša, ki jo bo popestril Gala zbor. Po bogoslužju se bo srečanje v prijetnem družbi Mengeške godbe nadaljevalo na župnijskem dvorišču.

Franci Trstenjak je bil posvečen v duhovnika na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija 1989. Najprej je služboval kot kaplan v mestni župniji v Celju, poleg tega pa je deloval pri katoliškem Radiu Ognjišče, ki je bil ustanovljen junija 1994 v Kopru, novembra istega leta pa so začeli oddajati tudi iz Ljubljane.

Ob proslavljanju pa ne bomo pozabili na osem družin v stiski, ki jih je izbrala Karitas. Vsi obiskovalci boste lahko svoje darove oddali pred stolnico. Ob tej priložnosti boste lahko kupili tudi majice z logotipom 20 let Radia Ognjišče.


K. C.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh